Soomes hakatakse vähendama mänguautomaatide arvu, tanklad hädas

Soome riiklik lotofirma Veikkaus hakkab jaanuaris vähendama mänguautomaatide arvu ja see võib panna põntsu mitmete tanklate tegevusele. Seda, kust automaadid kõigepealt ära võetakse, ette ei öelda.

Kokku tõmmatakse kolmandik mänguautomaatidest ja see puudutab ligi 2200 kauplust, tanklat ja söögikohta. Esimesed automaadid eemaldatakse juba käesoleval nädalal, vahendab MTV.

Veikkaus on teatanud, et aasta lõpuks kaob 3500 automaati. Praegu on automaate kokku 18 500. Tulevikus on ühes kohas kõige enam 7 automaati. See arv puudutab hüpermarketeid ja tanklaid, mis tähendab, et mõnes kohas võib automaate poole vähemaks jääda.

Väiksemates kohtades nagu väiksemad poed, kioskid ja söögikohad on maksimaalne automaatide arv tulevikus 5. Automaate vähendades tahab ettevõte piirata hasartmängusõltuvust. Enne muutuste tegemist võetakse ettevõtetega ühendust.

Paljudele söögikohtadele ja tanklatele on automaadid hea sissetuleku allikas ja kui need kaovad, siis ollakse hädas. On võimalik, et seetõttu hakatakse vähendama tanklates töötajate arvu. Ühtlasi toetatakse hasartmängutuludest kunsti, kultuuri ja sporti. Kui spordisaalides hakatakse rohkem tasu võtma, siis pole ka see hea asi.

Kommentaarid
(Külastatud 442 korda, 1 külastust täna)