Soomes hakatakse uuesti taksoseadust muutma

Pärast taksoturu avanemist paar aastat tagasi hakatakse nüüd uuesti taksoseadust muutma, kuna asjad taksonduses läksid turu avanemisega käest ära.

Soome transpordi- ja kommunikatsiooniministri Timo Harakka väitel siiski vanasse aega enam tagasi ei minda, kus oli kehtestatud taksode jaoks kindel hind ja taksode arv ning asukohad. Küll aga plaanitakse midagi ette võtta, et taksod oleks paremini kättesaadavad, seda ka öisel ajal ja väiksemates kohtades, vahendab Ilta-Sanomat.

Soomes on pärast turu avanemist läinud taksonduses asjad käest ära, kuna taksosid pole enam saada ja hind on tõusnud. See oli ootustele vastupidine areng. Pooleteise aastaga on taksoteenuse hind kerkinud keskmiselt 13 protsenti. Alates veebruarikuust peab Soomes olema taksodel hind märgitud nähtavale kohale.

Harakka on öelnud, et pooldab varianti, kus taksodele tehakse digitaalne rakendus, mille abil on ametivõimudel võimalik saada ülevaade taksoga tehtud sõitudest ja saadud tuludest. See aitaks vähendada maksupettusi. Samuti tahetakse teha nii, et taksod oleks väliselt äratuntavad. See ei pea olema plafoon, aga peab olema mingi märk. See tagab klientide jaoks turvatunde.

Soomes jõustus taksoseadus 2018. aasta juuli alguses, sellega muudeti oluliselt taksonduse regulatsiooni. Selle seadusega oli palju rahulolematust, mistõttu hakkas uus valitsuse tegelema seaduse muutmisega.

Ministeri Harakka: Taksilakiin luvassa ripeitä muutoksia

Ministeri Harakan mukaan yöpäivystyksen tarvetta on pohdittava ja matkoista pitää mennä tieto viranomaisille nykyistä varmemmin. Taksilakiin on luvassa viilauksia pikaisella aikataululla, mutta paluuta vanhaan hintoja sekä taksien määrää ja paikkaa säädelleeseen aikaan ei ole tulossa. Liikenne- ja viestintäministeriö on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin, Verohallinnon ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston selvitykset siitä, millaisia vaikutuksia taksilainuudistuksella on ollut ja millaisia muutoksia pitäisi tehdä.

Kommentaarid
(Külastatud 166 korda, 1 külastust täna)