Soome väeosas pildistati duši all käinud ajateenijaid salaja

Soomes Karjala brigaadi Kouvolan Vekaranjärvi väeosa duširuumides pildistati eelmise aasta märtsikuus salaja ajateenijaid. Kahtlusalune oli samuti ajateenija, aga tema isikut polnud võimalik tuvastada sel määral, et tema vastu oleks saanud esitada süüdistust.

Üks ajateenija oli duši all 6. märtsil, kui märkas, et keegi teda dušinurga ülaosast telefoniga pildistab. Rohkem inimesi tol korral duširuumides ei olnud, vahendab Iltalehti.

Ühte teist ajateenijat oli pildistatud samamoodi 31. märtsil ja siis selgus, et pildistajaks oli samuti ajateenija. Teine duši all pildistatud ajateenija rääkis, et teda oli pildistatud ka öösel magamise ajal, kui keegi temalt teki pealt ära tõmbas.

Üks nooremseersant rääkis, et teda oli telgis keegi magamise ajal puudutanud. Puudutajaks oli samuti olnud üks ajateenija. Prokuratuur aga asjas süüdistust esitada ei saanud, kuna keegi kannatanutest ei esitanud karistamise nõuet. Samuti puudus eriti oluline avalik huvi süüdistuse esitamiseks.

Prokuratuur märgib samas, et kedagi ei tohi ilma loata pildistada. Kahtlusalune ajateenija eitas ise telefoniga pildistamist. Mitte keegi ei näinud otseselt ka pildistajat ennast nägupidi.

Kahta varusmiestä kuvattiin salaa suihkukopissa Karjalan prikaatissa

Kahta jääkäriä kuvattiin maaliskuussa salaa Karjalan prikaatin suihkutiloissa. Varusmiehiä kuvattiin salaa suihkussa Karjalan prikaatissa Kouvolan Vekaranjärvellä. Kuvaajaksi epäiltiin palvelustoveria, mutta hänen henkilöllisyyttään ei saatu todistettua sillä varmuudella, että aluesyyttäjä olisi nostanut jutussa syytteen. Suihkukuvaaja iski Karjalan prikaatissa viime maaliskuussa ainakin kahdesti. Jääkäri oli suihkussa 6.

Kommentaarid
(Külastatud 218 korda, 1 külastust täna)