Soome rahvuslased panid põlema Iisraeli lipu, politsei uurib asja

Soome rahvuslased panid pühapäeval Tamperes toimunud meeleavaldusel põlema IIsraeli lipu. Politsei uurib nüüd asja.

Esmaspäeval oli holokausti ohvrite mälestuspäev, mil möödus 75 aastat Auschwitzi laagri vabastamisest. Politsei uurib nüüd, mida selle asjaga peaks tegema, vahendab Yle.

Soome rahvuslaste liikumine Kohti vapautta teatas, et lippu põletati nende meeleavaldusel. Seda liikumist peetakse Põhjamaade vasturinde tegevuse jätkajaks, mistõttu on Helsingi politsei soovinud selle liikumise keelustamist. Keskkriminaalpolitsei on uurinud liikumise võimalikku ebaseaduslikku tegevust.

Politsei turvas pühapäeval meeleavaldust, samal ajal toimus lipu põletamine. Kedagi kohapeal kinni ei võetud. Soomes on karistatav vaid Soome lipu häbistamine.

Eile, esmaspäeval tuli teade selle kohta, et Turus oli rikutud punase värviga sünagoogi seina. Värvi jäljed olid sünagoogi uksel ja seinal. Jäljed avastati esmaspäeva hommikul. President Sauli Niinistö nimetas sellist asja murettekitavaks. Presidendi väitel on tegemist rassismiga. President lubas sel teemal veel sõna võtta.

Uusnatsit polttivat Israelin lipun Tampereella: Poliisi selvittää tapahtumia

Presidentti Sauli Niinistö otti kantaa Turun ja Tampereen tapahtumiin. Uusnatsien mielenilmauksessa Tampereella poltettiin sunnuntaina Israelin lippu. Poliisi selvittää asiaa nyt Tampereella. Maanantaina vietettiin vainojen uhrien muistopäivää, kun oli kulunut 75 vuotta Auschwitzin keskitysleirin vapauttamisesta. Sisä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että poliisi selvittää, mihin toimenpiteisiin on mahdollista ryhtyä. Vielä maanantaina oli epäselvää, aloitetaanko tutkinta.

Kommentaarid
(Külastatud 305 korda, 1 külastust täna)