Soome rahvasaadiku koju murti sisse, enne seda olid ähvardused

Soome koonderakonna Kokoomus rahvasaadiku Ruut Sjöblomi koju murti sisse ööl vastu pühapäeva ning viidi ära hinnalised ehted, mida naine kandis aastapäeva vastuvõtul. Tuusulas elav Sjöblom tunnistas sotsiaalmeedias, et polnud ise varguse ajal kodus.

Elekter oli enne seda välja võetud ning tuldud jõhkralt sisse läbi 11-aastase tütre toa akna. Kodus olid kõik kohad segi paisatud. Asjad olid visatud kappidest välja, riided loobitud laiali, töötuba oli sõna otseses mõttes ümber pööratud. Kõik kohad olid segamini.

Vargad võtsid kaasa pudeli šampust, ehteid ja kimbu rahvasaadiku visiitkaarte. Rahaline kahju polnud eriti suur. Küll aga läksid kaduma kõrvarõngad, mis olid eriti emotsionaalselt väärtuslikud. Tegemist oli aastapäeva vastuvõtu jaoks tehtud unikaalsete kõrvarõngastega. Rahvasaadik pani neist ka pildi üles, et inimesed ära tunneksid, kui need kusagil välja ilmuvad.

Kuigi rahaline kahju on väike, on pere juhtunust siiski šokeeritud. Kõige koledam on see, et on tungitud koju, kappe ja riideid läbi otsitud, laste mänguasju laiali loobitud. Pere on šokis, kirjutab kahe tütre ema. Naine lisab, et pere langes eelmisel aastal enne jõule ähvarduste alla. Rahvasaadikut on ähvardatud alates eelmise aasta parlamendi valimistest. Viimane jõhker ähvardus tuli jõululaupäeval, see tekitab laiemalt küsimusi.

Sjöblom ei täpsusta, kas ähvardused ja vargus on omavahel seotud. Ta märgib, et juhtumite kohta on algatatud uurimine. Uuritakse ka valvekaamera lindistusi. 43-aastane Sjöblom on teadlane ja ettevõtja. Ta valiti esimest korda parlamenti 2019. aastal Uusimaa valimisringkonnast.

Kommentaarid
(Külastatud 216 korda, 1 külastust täna)