Soome president mängis kohalikega jääväljakul hokit, teda ei tuntud isegi ära

Soome president Sauli Niinistö mängis Helsingis Käpylä tehisjääga väljakul kohalike meestega hokit, nii et inimesed ei tundud teda äragi.

Tegemist oli lihtsa hokimänguga, millest võttis osa paarkümmend eri vanuses meest. Noorimad mängijad olid teismelised, vahendab Ilta-Sanomat.

Üks meestest oli valge kiivri ja teksadega. Tuli välja, et ta oli 71-aastane vabariigi president Sauli Niinistö. Ta liikus reipalt, nii et paljud ei saanud arugi. Nooremate hulgast ei paistnud ta millegagi välja.

Mängus polnud kindlaid rolle, seega sai Niinistö olla nii kaitses kui rünnakul. Mäng oli hoogne, nii et mängijad pidid vahetevahel pausi tegema ja puhkama. Kohalikud mehed rääkisid, et Niinistö on seal tuttav nägu. Üks mees oli Niinistöt mängu ajal müksanud, kui president pead tõstis, alles siis sai mees aru kellega tegu ja vabandas. Niinistö ütles, et pole hullu.

Mehed peavad Niinistöt heaks mängijaks ja leiavad, et ta on Putiniga võrdväärne. Vahepeal istusid mehed koos Niinistöga varumeeste pingil ja rääkisid, et oli uhke tunne küll, istuda presidendiga kõrvuti. Niinistö omakorda ei teinud numbrit sellest, et higistas väljakul koos tavaliste kohalike meestega. Olukord oli ühtaegu nii absurdne kui ka tavaline. Mehed tunnevad rõõmu, et president suhtleb nõnda vabalt tavaliste inimestega ja ei tee sellest numbrit. Nii see nende arvates peabki olema.

Sauli Niinistö pelasi jääkiekkoa lähes tunnistamattomana ulkojäällä – totesi pelikaveri Santerille, 29, isällisen kommentin

Pelitoverit hehkuttavat Niinistöä hyvänä ja maalinnälkäisenä kenttäkaverina. On aurinkoinen sunnuntai-iltapäivä Helsingin Käpylän liikuntapuiston ulkojäillä. Käynnissä on melko tavallinen höntsäkiekko-ottelu, johon ottaa osaa parikymmentä eri-ikäistä miestä. Nuorimmat osanottajista ovat teini-ikäisiä. Yksi miehistä on pukeutunut valkoiseen kypärään ja farkkuihin. Hän on tasavallan presidentti Sauli Niinistö , 71, vaikka ei heti saattaisi tunnistaa.

Kommentaarid
(Külastatud 209 korda, 1 külastust täna)