Soome pereemale ei müüdud poes siidrit, kuna temaga oli kaasas teismeline poeg

Põhja-Karjalas elav 40-aastane pereema Tara sai pahaseks, kui talle ei müüdud poes siidrit põhjusel, et temaga oli kaasas teismeline poeg.

Ema jaoks oli alandav, et nii temalt kui pojalt küsiti isikut tõendavat dokumenti. Tara oli käinud koos lastega vana-aasta õhtul kohalikus S-Marketi poes toitu ostmas. Kassas aga ei müüdud talle siidripudelit, kuna kaasas oli teismeline poeg, vahendab Iltalehti.

Ostude hulgas oli pudel siidrit, mida oli palunud täisealine tütar. Kassas küsis müüja Taralt isikut tõendavat dokumenti. Naine näitas, aga imestas, kuna ta on 40-aastane. Müüja küsis ka tütre dokumente ja tütar näitas juhiluba. Kaasas oli ka alla 18-aastane poeg. Müüja küsis ka temalt dokumenti, aga seda polnud kaasas.

Müüja väitis, et ei saa müüa alkoholi, kuna nad olid kõik koos. Ema küsis, kas tütar tohib osta siidrit ja talle öeldi, et peab minema teise kassasse ja uuesti järjekorra lõppu. Poes olid üsna pikad sabad. Tütar läkski teise kassasse ja sai oma siidri kätte.

Tütar oli üsna šokeeritud, et pidi nõnda uuesti terve saba ära seisma. Tara küsis kassast, kas nii käitutakse kõigi emadega, kes koos lastega poodi tulevad. Müüja ütles, et iga juhtumit vaadatakse eraldi. Kui lapsed on nooremad, siis dokumenti ei nõuta. Selle peale mõtles ema, miks just temalt dokumenti küsiti. Tal on palju tätoveeringuid, ju ta ilmselt ei näe ema moodi välja.

Kokkuvõttes oli olukord ema jaoks alandav. Nüüd ei julge ta enam koos lastega poodi minna, kui tahab osta ühe siidri. Poed kontrollivad Soomes reeglina dokumente, kui ostjad on alla 30-aastased.

Tara hämmästyi, kun hänelle ei myyty ruokaostoksilla yhtä siideriä teini-ikäisen poikansa vuoksi – “En ehkä näytä ihan perusäidiltä”

Nelikymppisestä Tarasta oli nöyryyttävää, että häneltä ja lapsilta syynättiin henkilöllisyystodistuksia kaupan kassalla siideripullon vuoksi. Pohjois-Karjalassa asuva Tara meni uudenvuodenaattona lastensa kanssa paikalliseen S-Markettiin ostamaan ruokaa iltaa varten. Kassalla syntyi hämmentävä tilanne, kun toisen alaikäisen lapsen vuoksi Tara ei saanut ostettua yhtä siideripulloa. Tilanne syntyi, kun äiti ja teini-ikäiset lapset saapuivat kassoille ruokiensa kanssa.

Kommentaarid
(Külastatud 417 korda, 1 külastust täna)