Soome peaminister nõunike armee kohta: see pole tõsi

Soome peaminister Sanna Marin tõrjub kriitikat, et on palganud oma nõunikele omakorda nõunikud. Tema väitel pole see veel tõsi, kui lehed sellest kirjutavad.

Marin samas ei täpsustanud, kuidas peaks nõunike nõunikke kutsuma või kuidas nende tööd kirjeldada. Samas märgivad kommentaatorid, et vahet pole, kuidas nõunikke kutsuda, nad on kõik koormaks niigi suurtes võlgades riigile.

Marini eelkäija, peaminister Antti Rinne põhjendas suurt nõunike hulka Soome ELi eesistumisega. Eesistumine lõppes aastavahetusega ära, nii et nõunike suur hulk pole enam paljude arvates põhjendatud.

Nõunike kohta visatakse ka nalja: mõned on märkinud, et nõunike nõunike kohta peaks kasutama terminit nõuniku sekretär. Samuti palutakse peaministril teha ajalehtedele vea paranduse nõue, kui on kasutatud vale nimetust.

Värske eelarveprojekti kohaselt tähendab suurem arv nõunikke valitsusele 1,6 miljoni euro suurust lisakulu.  Marini valitsuses on kokku 81 nõunikku. Võrdluseks, Juha Sipilä valitsuses oli ametis vaid 42 nõunikku ja 4 sekretäri.

Kommentaarid
(Külastatud 218 korda, 1 külastust täna)