Soome peaminister kohtub Maailma majandusfoorumil Apple’i, Google’i ja Microsofti juhtidega

Soome peaminister Sanna Marin osaleb järgmisel nädalal Šveitsis Davosi majandusfoorumil, kus  kohtub tehnoloogiagigantide Apple’i ja Google’i juhtidega.

Marin osaleb Maailma majandusfoorumil Davosis 22-24. jaanuaril. Marin osaleb nii kohtumistel kui paneeldiskussioonides koos teiste riikide liidrite, organisatsioonide esindajate ja ettevõtete juhtidega. Jutuajamised puudutavad kliimamuutust ja Arktika piirkonna arengut, samuti võrdõiguslikkust ja heaolu, majandust ja Euroopa ning rahvusvahelise keskkonna tulevikku.

Maailma majandusfoorum (World Economic Forum, WEF) on iga-aastane ettevõtluse, valitsuste, rahvusvaheliste organisatsioonide ja kodanikuühiskonna esindajate kokkusaamine. Viimastel aastatel on seal arutatud ühiskonnaelu ja globaalseid küsimusi.

Marin kohtub Davosis Ghana presidendi Nana Akufo-Addo, Apple’i juhi Tim Cooki, Google’i juhi Sundar Pichai ja Microsofti juhi Brad Smithiga. Ettevõtete juhtidega räägitakse uutest tehnoloogiatest ja data-poliitikast, ettevõtete ühiskondlikust vastutusest, jätkusuutlikust arengust ja töökohtade loomisest.

Lisaks kohtub peaminister Maailma terviseorganisatsiooni juhi Tedros Adhanom Ghebreyesus’ega, Saksamaa kaitseministri Annegret Kramp-Karrenbaueriga ning majandusfoorumi asutaja ja juhi Klaus Schwabiga. Veel annab Marin intervjuusid rahvusvahelisele pressile.

Lisaks peaministrile osalevad Soome valitsusest majandusfoorumil välisminister Pekka Haavisto ja tööminister Tuula Haatainen.

Kommentaarid
(Külastatud 147 korda, 1 külastust täna)