Soome mees sai videosse teavast alla langenud tulekera

Tampere harrastusastronoom Markku sai videosse taevast alla langenud tulekera. See erakordne sündmus jäi videosse reedel, 24. jaanuaril kell 4.05.

Harrastusastronoomid salvestavad taevas toimuvat ööpäevaringselt. Nii õnnestub salvestada nii virmalisi kui ka taevast alla langevaid tulekerasid. Tulekerad on põnevad seetõttu, et koos nendega kukub Maale meteoriidi tükke, millel võib teadlaste jaoks olla suur tähendus, vahendab MTV.

Reede hommikuse tulekera kukkumise koht on võimalik välja arvutada. See kukkus kuhugi Põhjalahe piirkonda. Samas on küllalt ebatõenäoline, et tulekerana alla kukkunud paari kilo raskune kivi üles leitakse. Vahel aga juhtub, et kukkumise koht on võimalik välja selgitada.

Tulekerade kukkumisi registreeritakse aasta jooksul paarkümmend, aga selliseid nagu reedel tuleb ette vaid kord aasta jooksul. Tulekera oli eriti ere ja näha oli ka peegeldus järve kohal. Tavaliselt on tulekerad väiksemad.

Tulipallo yöllä, täysikuuta kirkkaampi, Tampere

Olipa onnea saada havainto-olosuhteet kohdalleen. Lisätiedot Havaintoajan tarkkuus Enintään 1 min heitto mahdollinen Lennon kesto Sammumistapa Ilmansuunta katoamishetkellä Korkeus katoamishetkellä Melko matalalla lähellä horisonttia Tekniset tiedot Hikvision DS-2CD4526 Kommentteja: 6 kpl Jätä kommentti Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kuvien käyttöpyynnön voit lähettää medialle -lomakkeella.

Kommentaarid
(Külastatud 579 korda, 1 külastust täna)