Soome maksuameti klienditeeninduses pikad järjekorrad, töötajaid võetakse juurde

Soome maksuametit on kritiseeritud pikkade, kohati lausa 1,5 tunni pikkuste telefoni kõnejärjekordade pärast, seetõttu võetakse lähiajal töötajaid juurde.

Olukord on halb seetõttu, et maksuameti kõnejärjekorras ootamine on tasuline. Hind on keskmiselt 9 senti minuti eest, vahendab MTV.

Majandusminister Katri Kulmuni kommenteeris asja nii, et raha võtavad telefonioperaatorid, mitte maksuamet. Hind 9 senti minuti eest on klientide endi mobiilsideoperaatorite võetav tasu.

Maksuamet selgitas, et operaatorid hakkavad kõne eest raha võtma kohe, kui klient satub maksuameti liinile ja nii peab ka kõnejärjekorras ootamise eest maksma.

Lisaks telefonidele on järjekorrad ka maksuameti kontorites. Õiguskantslerile saadetud kaebuses oli kirjas, et Seinäjoki esinduses pidi pensionärid ootama tunde ilma istekohata. Selgus, et järjekorras oli 30 inimest ja neid teenindas vaid kaks inimest. Üks klient oli kepiga vanur ja tal polnud istekohta.

Selgus ka see, et 2018. aasta 27. detsembril tehti maksuameti telefonile 379 kõnet ja vastati 156 kõnele. Keskmine ooteaeg oli 1 tund ja 33 minutit. Maksuameti andmetel oli keskmine ooteaeg 5 minutit ja 3 sekundit ning seda peetakse rahuldavaks.

Kui varem katkestati automaatselt ootejärjekorras olnud kõne pärast 10 minutit, siis eelmisel kevadel see piirang kaotati ja nüüd saavad kliendid oodata kõnejärjekorras nii kaua kui soovivad. Nüüd plaanitakse aga töötajaid juurde võtta, et teenuse kvaliteet paraneks. Lisaks parandatakse elektroonilisi kanaleid, et inimene ei peaks üldse helistama. Lisatakse elektrooniline chat ja OmaVero sõnumite teenus. Inimesi abistab ka see, et koju saadetakse eeltäidetud deklaratsioon.

Kommentaarid
(Külastatud 302 korda, 1 külastust täna)