Soome kaitsepolitsei tahab teada, kus ja millal kasutad telefonis WhatsAppi või Messengeri rakendust

Soome kaitsepolitsei tahab teada, kus ja millal kasutavad inimesed telefoniga suhtlemisel WhatsAppi rakendust.

Nimelt on uues seaduses kavas jätta mobiilsideoperaatorite salvestamiskohustuse alt välja telefonide suhtlusrakendused. Sama probleem on ka Rootsis ning sealne Säpo on samuti mures, vahendab Iltalehti.

Tegemist on rakendustega nagu Messenger ja WhatsApp, mille kaudu levitatakse üha rohkem infot, aga mida plaanitavate seaduste järgi ei pea eraldi kontrollima. Erinevalt tavalistest SMS-idest ei pea teleoperaatorid nende rakenduste sõnumeid salvestama.

Supo haluaa jatkossa tietää missä ja milloin käytät WhatsAppia

Suojelupoliisi on huolissaan hallituksen lakiesityksestä, joka jättäisi uudet viestipalvelut teletunnistetietojen säilyttämisvelvollisuuden ulkopuolelle. Suomen hallituksen asialistalla on tänä keväänä sähköisen viestinnän palvelulain uudistus, johon kuuluu osana EU:n niin sanotun telepaketti-direktiivin täytäntöönpano. Asia on ajankohtainen naapurimaa Ruotsissakin, jossa sikäläisen turvallisuuspoliisin Säpon pääjohtaja Klas Friberg kommentoi asiaa poikkeuksellisesti julkisesti kirjoituksellaan Dagens Nyheterissä.

Kommentaarid
(Külastatud 694 korda, 1 külastust täna)