Soome jõuab Atlandilt eriti soe õhumass

Suures osas Soomest on kraadide järgi jätkuvalt sügis. Käesoleval nädalal on samuti asi talvest kaugel. Lõuna-Euroopa kõrgrõhkkonna ja Islandi kohal oleva madalrõhkkonna vahel on koridor, mis toob sooja õhku Soome.

Tavaliselt on selline ilm talvel lõuna pool, Rootsi lõunaosas, Taanis ja Põhja-Saksamaal. Seekord aga jõuab soe põhja poole Soomeni välja, vahendab Ilta-Sanomat.

Nädala algul on miinuskraadid vaid esmaspäeval, siis teisipäeval on juba soojem ja kolmapäeval võib Lõuna-Soomes tulla juba 7-8 kraadi sooja. Neljapäeval ja reedel on Soome lõunaosas 4-5 kraadi sooja. Lõuna-Soomes pikalt oodatud lumi veel niipea kohale ei jõua.

Kraadide järgi on Soome lõunaosas veel sügis. Talvest saab rääkida siis, kui ööpäevane keskmine õhutemperatuur on kaks nädalat järjest miinuses. Soome põhjaosas algas talv oktoobris nagu ka eelmisel aastal. Soome lõunaosas on olnud aga hoops teistsugune ilm. Tavaliselt on kõige lumisem Soome keskosa, tänavu on palju lund Lapimaal. Lapimaal puutuvad tänavu pikad ja kuivad perioodid, mis seal muidu on tavalised.

Võrreldes varasemate aastatega on tänavu olnud jaanuar eriti tuuline. Kuu algul on olnud juba viis tormipäeva, mis on küllalt ebatavaline. Käesolev nädal tuleb samuti tuuline. Pole võimatu, et tuleb üks tormipäev.

Suomea hivelee tällä viikolla kuuma ja kostea puhallus, meteorologi hämmästyi: “Voitaisiin puhua jopa terassikeleistä”

Suurin osa Suomen kaupungeista elää yhä termistä syksyä. Tälläkään viikolla talvi ei ota etelää syleilyynsä. Korkea- ja matalapaineiden väliin on puristunut kuja, jota pitkin Atlantin kostea lämpö puhaltaa Suomeen saakka. Forecan meteorologi Joanna Rinteen mukaan lämpötilan puolesta voitaisiin puhua jopa terassikeleistä, ellei viikosta olisi tulossa sateinen ja tuulinen.

Kommentaarid
(Külastatud 579 korda, 1 külastust täna)