Soome Finnair andis töötajatele loa kanda kaitsemaske, Hiina lende pole ära jäetud

Soome Finnair tuli vastu töötajate palvetele ja andis loa kanda kaitsemaske. Enne seda oli Finnair keelanud töötajatel maskide kandmise. Hiina lende pole Finnair ära jätnud, kuna ametivõimudelt pole tulnud vastavat korraldust.

Finnair ei kommenteerinud veel seda, kuidas mõjutab ettevõtte tegevust Hiina valitsuse otsus kõigi grupireiside keelamise kohta nii Hiinasse kui Hiinast välja, vahendab MTV.

Finnair lendab lisaks Pekingile veel järgmistesse sihtkohtadesse Hiinas: Guangzhou, Shanghai, Hongkong ja Nanjing. Finnair on soovitanud pardapersonalil pesta käsi ja hoiduda loomade puutumisest. Lisaks tegi firma erandi ja lubas töötajatel kanda kaitsemaske.

Soov kanda kaitsemaske tuli ettevõtte töötajatelt Hiinas. Näiteks Hongkongis on avaldatud soovi kanda töö ajal kaitsemaski. Seni ei soovinud Finnair lasta töötajatel kaitsemaski kanda, kuna see võib panna kliendid muretsema. Euroopas pole maskide kandmine nii levinud kui Aasias. Samuti on hea, kui klient näeb suhtlemisel teenindaja nägu, seetõttu olid maskid Finnairi töötajatel keelatud. Nüüd on maskid aga seoses erakorralise olukorraga lubatud.

Finnair ei soovinud veel kommenteerida, kuidas mõjutab firma tegevust Hiina valitsuse otsus keelata grupireisid nii Hiinast välja kui Hiinasse. Alates esmaspäevast ei saa Hiina turismifirmade kaudu enam korraldada grupireise välismaale, see puudutab ka broneeringuid lendudele ja hotellidesse.

Soome välisministeeriumi info kohaselt on Wuhani piirkonnas alla kümne soomlase. Praeguse seisuga ei kavatseta nende suhtes veel midagi ette võtta. Kui midagi ette võetakse, siis tehakse seda koos teiste Euroopa Liidu riikidega.

Kommentaarid
(Külastatud 218 korda, 1 külastust täna)