Sõiduauto ajas Espoos ülekäigurajal alla lapseootel naise ja väikse lapse, juht sai tingimisi vanglakaristuse

Asi juhtus Espoos Tuomarilas 2018. aasta detsembris. Laps pääses kergemate vigastustega, aga emal oli vaagnaluu murd. Naine jäi neljaks kuuks ratastooli, aga kõhus olnud laps teadaolevalt viga ei saanud.

Ema oli õnnetuse hetkel 7. kuud rase. Kohtusse jõudis asi nüüd aasta aega hiljem. Kohus mõistis autot juhtinud pensionieas naisele 60 päeva pikkuse tingimisi vanglakaristuse, vahendab Iltalehti.

Õnnetus juhtus, kui 73-aastane naine sõitis autoga mööda Tuomarilantie tänavat. Tuomarila jaama juures sõitis auto ülekäigurajal otsa noorele naisele ja väiksele tütrele. Jalakäijad lendasid löögi tagajärjel õhku ja lendasid mitu meetrit eemale. Autojuhti süüdistati liikluse ohustamises ja kehavigastuse tekitamises.

Süüaluse naise väitel sadas lörtsi ja vastu tulnud auto tuled pimestasid teda. Halbade teeolude tõttu oli auto kiirus 30-40 km/h. Jalakäijad olid tumedates rõivastes. Neil polnud helkureid.

Ülekäigurajal teed ületanud naine aga rääkis, et olukord ei tundunud ohtlik, kuna autod olid kaugel, kui ta teed ületama hakkas. Noore ema väitel oli tal erksavärviline kott ja lapsel oli riietel helkur. Sel kohal oli tänav piisavalt valgustatud.

Kohus kuulas ära tunnistaja, kelleks oli avarii teinud auto järel sõitnud auto juht. Tunnistaja väitel sõitis auto üle ülekäiguraja ilma jalakäijatele teed andmata. Tunnistaja nägi ülekäigurajal inimesi ja kartis, et nüüd ajab auto nad alla. Tunnistaja rääkis, et ta ei näinud kordagi ees sõitnud auto piduritulesid. Politsei tegi sündmuskohalt fotod, kust on näha, et selles kohas põlevad tänavatuled. Piltidelt ja tunnistaja ütlustest tuli välja, et tänav oli piisavalt valge, et inimesi märgata, neid märkas isegi taga sõitnud auto juht.

Kohus märkis, et olenemata halbadest oludest ja vastu tulnud autost oleks pidanud juht enne ülekäigurada kiirust vähendama. Nii aga juht ei talitanud. Ta polnud enne ülekäigurada isegi pidurdanud. Teisipäeval tehtud otsus pole veel jõustnunud.

Henkilöauto törmäsi raskaana olevaan naiseen ja pikkulapseen suojatiellä Espoossa – paiskautuivat ilmaan: “Jarruvalot eivät vilkahtaneet”

Nainen ja pieni tyttö “lensivät” ilmassa usean metrin matkan. Tyttö selvisi vähäisin vammoin, mutta hänen äitinsä sai lantiorenkaan murtuman. Nainen joutui neljäksi kuukaudeksi pyörätuoliin. Hän kärsii kivuista edelleen. Lapsiperheen äiti oli tapahtumahetkellä seitsemännellä kuulla raskaana. Tiettävästi vielä syntymättömälle vauvalle ei aiheutunut vammoja. Tapaus sattui Espoon Tuomarilassa joulukuussa 2018.

Kommentaarid
(Külastatud 1,135 korda, 1 külastust täna)