Saaremaa džinnitootja teeb Helsingi jõulukuusest joogi

Kui möödunud aastal panid Saaremaa džinnitootja Lahhentagge joogimeistrid pudelisse Kuressaare jõulupuu, siis üleeile jõudis Saaremaale põhjanaabrite kuusk, mis seisis jõulupühadel Helsingi Senati väljakul.

„Hommikul kella viiest hakkasime puud laasima ning õhtuks oli kaubiku täis purustatud kuuske juba Baby Cooli sügavkülmikus,” rääkis ettevõtte juhatuse liige Maarit Pöör, kelle sõnul on tänavu kavas jooke valmistada kokku neljast puust: veel teisestki Soome linna, Loviisa jõulukuusest ning nulust Pärnus ja loomulikult Kuressaare kuusest, kirjutab Meie Maa.

Pööri sõnul on kõik puud erineva maitsega, näiteks on Soome kuusk oluliselt mõrum kui möödunudaastane Kuressaare kuusk. „Maitse sõltub puu kasvukeskkonnast,” selgitas Pöör ja kinnitas, et igast puust valmistatakse toonik eraldi ehk joogi maitse järgi saab puu päritolu tuvastada.

Kommentaarid
(Külastatud 146 korda, 1 külastust täna)