Rootsi: Vene lennukid on üha agressiivsemad, sõidavad 10 meetri kaugusele Rootsi lennukitest

Rootsi õhujõudude esindajad kurdavad, et Vene lennukid on muutunud üha agressiivsemaks ja sõidavad 10 meetri kaugusele Rootsi lennukitest. Vene lennukite käitumismaneer on muutunud viimase 3-4 aasta jooksul.

Vene lennukite agressiivsust on märgata üha enam, rääkis Rootsi õhujõudude peastaabi ülem Anders Persson intervjuus ajakirjale Skies.

Vene päritolu hävitajad Suhoi Su-27, -34 ja -35 on regulaarselt lennanud 10 meetri kaugusele Rootsi hävitajatest. Vene luurelennukid on lennanud Rootsi õhuruumis, saatjaks hävitajad. Sellist asja pole Rootsi õhuruumis kunagi varem olnud, et signaalluurelennuk on lennanud Rootsi õhuruumis koos hävitajatega.

Perssoni väitel saatsid Vene lennukid sellega Rootsile signaali, et niipea, kui Rootsi lennukid õhku tõusevad, algab vene poolelt elektrooniline häiretegevus.

Saab Gripen E: Dark horse – Skies Mag

If you have been following the convoluted process of replacing Canada’s aging fleet of CF-188 fighter jets, the continued presence of the Saab Gripen E might seem puzzling in a competition that has seen both Dassault Aviation and Airbus Defence and Space withdraw their entrants.

Kommentaarid
(Külastatud 324 korda, 1 külastust täna)