Rootsi staarblogija rääkis läinud suvel maailma vallutamisest, nüüd on naine pankrotis ja müüb oma vara

Rootsi staarblogija Isabella Löwengrip, keda peeti Rootsis kõige mõjukamaks naiseks, rääkis läinud suvel maailma vallutamisest, aga nüüd on ta pankrotis ja müüb oma vara.

Naine rääkis suvel, et tema eesmärk on saada maailma kõige mõjukamaks naiseks. Ta oli loonud USA-sse oma PR-agentuuri, üüris New Yorgis korteri ja jättis Rootsiga hüvasti. Kolmapäeval aga avalikustati Löwengripist dokumentaalfilm, kus räägiti tema elust hoopis teise nurga alt, vahendab Helsingin Sanomat.

Ettevõtja on pidanud lahti laskma enam kui pooled töötajatest, USA projekt on lõpetatud, üks ettevõte on läinud pankrotti ja naine müüb oma luksvillat. Blogija räägib, et see oli tema elu raskeim aeg ja ta ei teadnud enam, mida teha. Tal oli kogu aeg tunne, et tahaks oksendada.

29-aastane Löwengrip sai tuntuks juba 14-aastaselt tema Blondinbella blogi kaudu. Ta peab blogi edasi, kus kirjeldab oma elu ning reklaamib enda ning teiste firmade tooteid. Ta on üks Rootsi kõige mõjukamaid nn suunamudijaid ja ta on valitud Rootsi kõige mõjukamaks naiseks.

Naise äri saatis varem enneolematu edu: tema ettevõtetes töötas eelmise aasta algul 80 inimest ja käive oli ligi 11 miljonit eurot. Suurim ettevõte on iluteenuseid pakkuv Löwengrip Beauty. Kiire areng aga andis tagasilöögi. Löwengrip tunnistab, et tal polnud välismaal ühtegi klienti.

Läinud aasta septembris paljastas Rootsi leht Expressen, et Löwengrip on bluffinud lugejanumbreid, mille alusel müüs ta ettevõtetele reklaamipinda. Pärast seda skandaali kaotas naine 80 protsenti klientidest. Ta pidi müüma aktsiaid, et maksta töötajatele palka. Novembris teatas Löwengrip, et laseb lahti enam kui pooled töötajatest. Lahti lasti sotsiaalmeedia kanalites ja blogides ametis olnud inimesed. Pärast seda tegi ta kõike ise.

Pärast seda kurtsid tema endised töötajad Svenska Dagbladetile raskete töötingimuste üle. Ettevõtted kasutasid palju ajutist tööjõudu ja lühiajalisi kokkuleppeid, töötajad olid kurnatud. Nüüd on Löwengrip tõmmanud pidurit ja kõik tegevused väljaspool Skandinaaviat on lõpetatud. Üks ettevõtteid, juuksekaunistusi valmistanud Hermine Hold läks pankrotti. Blogija müüs maha ka Lidingös asunud luksusvilla.

Praegu tegeleb naine oma kosmeetikafirma arendamisega ja käis eelmise aasta detsembris esitlusel Helsingis. Löwengripi tegevust raskendab asjaolu, et konkurents sotsiaalmeedia suunamudijate vahel tiheneb. Löwengrip oli üks esimesi, aga pärast teda tuli peale suur laine uusi tegijaid. Samuti on kliendid muutunud kriitilisemaks. Megablogijate asemel on ettevõtted pigem huvitatud väikestest tegijatest, kelle hinnad on madalamad ja kel on oma kindel auditoorium.

Löwengripi dokumentaalfilmi hakati tegema siis, kui ta veel maailma vallutust plaanis. Edasi aga tuli sellest suure läbikukkumise lugu. Tänu ebaõnnestumisele võib Löwengrip veel edu saavutada, kuna inimestel on kergem samastuda ebaõnnestumise kui megasuure edu ja luksusliku eluga. Seda aga, mis tulevik toob, on raske prognoosida. Löwengrip on rääkinud oma raskest aastast oma kanalites, aga intervjuudest on ta keeldunud.

 

Kommentaarid
(Külastatud 509 korda, 1 külastust täna)