Rootsi sõja uus vaatus: kortermajades kärgatasid pommid, üks elanik viidi haiglasse

Sõda Rootsis on jõudnud uude faasi, kus täna öösel kärgatas lühikese vahega Stockholmi kortermajades kaks pommi. Ühes plahvatuses sai elanik raskelt vigastada ja viidi haiglasse.

Pommid plahvatasid Stockholmi loodeosas. Elurajoonis toimunud plahvatuste iseloom ajas politsei ärevile, kuna kõik kurjategijad poleks sellisteks asjadeks võimelised, vahendab Dagens Nyheter.

Politsei väitel on ületatud igasugune piir nüüd, kus pommid plahvatavad elumajades juba inimeste une ajal. Politsei pole veel teatanud, kas need plahvatused on seotud eelmisel nädalal Stockholmis Östermalmi elurajoonis toimunud plahvatusega. Aftonbladeti info kohaselt on plahvatused omavahel seotud.

Plahvatused olid öösel Husbyn ja Kista rajoonides teineteisest 500 meetri kaugusel asuvates kortermajades. Hooned said tõsiselt kahjustada. Husbys oli pomm pandud terrassile ja Kistas trepikotta. Mõlemad plahvatused olid sama võimsad. Üks inimene viidi pärast plahvatusi haiglasse. Husby plahvatuses lendas majal uks eest ning kandvasse seina tekkis läbi mitme korruse pragu.

Politseile laekunud info kohaselt oli sündmuskohalt lahkunud üks mees musta autoga. Politsei otsib nüüd nii meest kui autot. Politsei väitel võib motiiv olla kättemaks, hirmutamine või tapmine. Tähelepanuväärne on see, et enam ei hoolita võimalikest süütutest kannatajatest.

Rootsis oli eelmisel, 2019. aastal üle 120 plahvatuse, millega tegeles politsei pommirühm.

Polisen om sprängningarna: Så långt över gränsen man kan komma – DN.SE

Ingen är ännu gripen för något av dåden. De tekniska undersökningarna är långt i från klara och i nuläget kan inte polisen säga någonting om vilken typ av sprängmedel som använts vid dåden. Den hittills enda kända vittnesuppgiften rör en man som setts lämna Sorögatan i Kista i samband med detonationen.

Kommentaarid
(Külastatud 325 korda, 1 külastust täna)