Politsei: kuulujutud Hämeenlinna jõhkra mõrva kohta ei vasta tõele

Soome politsei lükkas täna edastatud teates ümber kuulujutud Hämeenlinnas nädal tagasi esmaspäeva õhtul toime pandud jõhkra mõrva kohta.

Nimelt liiguvad jutud, et Iraagi pagulasest mees oli oma soomlannast endisel elukaaslasel pea otsast ära lõiganud. Politsei info kohaselt ei vasta see tõele.

Politsei andis teada, et politsei sai 20. jaanuaril kella 22.30 ajal väljakutse Hämeenlinna Torikatule, kus selgus, et on alus kahtlustada tapmist. Politseile tegi väljakutse samas trepikojas elav inimene, kes avastas trepikojas märke kuriteo kohta. Politsei kohale jõudes selgus, et korteris on kaks surnukeha: naine ja mees. Uurimise käigus on selgunud, et tegemist oli lahku läinud paariga. Mees oli tapnud algul naise ja siis iseenda. Teo toimepanemise viis oli toores ja julm ja see oli toime pandud noaga.

Teo toimepaneku aeg on tehtud kindlaks tehnilise ja taktikalise ekspertiisi käigus. Tegu pandi toime veidi aega enne politsei saabumist.

Kuriteos kahtlustatav mees saabus Soome 2015. aastal varjupaigataotlejana ja oli Soomes ajutise elamisloaga. Kannatanu on soomlanna.

Asja uuritakse kui mõrva. Uurimise käigus on välistatud muude isikute osalus kuriteos ehk kedagi teist ei kahtlustata kuriteos osalisemises või sellele kaasa aitamises. Surma põhjuste uurimine ja välismaalaste seadusega kaitstud juhtumid on salastatud teave ja politsei ei saa asja tausta rohkem avada.

Asja on palju kajastatud sotsiaalmeedias. Kuigi tapmine oli toores ja julm, on sotsiaalmeedias edastatud info asja kohta liialdatud. Politsei kutsub üles suhtuma kannatanusse ja tema lähedastesse delikaatselt. Sotsiaalmeedias info avaldamine võib täita kuriteo koosseisu. Politsei jälgib sotsiaalmeediasse tehtud sissekandeid.

Tapmine puudutas Hmeenlinna piirkonna elanikke ja on põhjustanud palju kõneainet. Politsei teeb vajadusel koostööd Hämeenlinna linna ja teiste sidusgruppidega.

Kommentaarid
(Külastatud 396 korda, 1 külastust täna)