Politsei avalikustas pildid ja videod grupeeringu United Brotherhood tegevuse kohta

Soome politsei avalikustas info, pildid ja videod kuritegeliku grupeeringu United Brotherhood tegevuse ja politsei korraldatud läbiotsimiste kohta.

Politsei info kohaselt on grupeering teeninud kahe aasta jooksul 2,7 miljonit eurot kuritegelikku tulu. Kuritegelikul teel teenitud rahaga ehitati Porvoosse kaks ligi 200-ruutmeetrist maja, mille maksumus oli kokku 700 000 eurot. Kahtlustuse kohaselt teenis United Brotherhoodi juht kuritegelikul teel üle 500 000 euro.

Politsei võttis septembris korraldatud operatsiooni käigus kinni kokku 18 grupeeringu United Brotherhood liiget. Neist kolm on jätkuvalt vahi all. Läbiotsimised toimusid Tamperes, Turus, Jyväskyläs, Lahtis, Joensuus, Vantaal, Porvoos, Tuusulas ja Helsingis. Isikuid kahtlustatakse narkokuritegudes, majanduskuritegudes ja vägivallakuritegudes. Lisaks korraldas politsei läbiotsimised ka Riihimäki, Sukeva ja Turu vanglates.

United Brotherhoodi valdusest leiti läbiotsimise käigus 35 relva, mis olid varastatud. Kokku on grupeeringu juhi valduses olnud 60 relva, neist 55 on konfiskeeritud. Relvade väärtus oli üle 200 000 euro, neist ainuüksi ühe väärtus üle 100 000 euro.

Politsei tegi uurimise ajal koostööd Europoli ning Saksa, Hispaania, Eesti, Hollandi, Leedu, Kolumbia, Horvaatia ja Serbia ametivõimudega. Asi jõuab süüdistuse esitamiseni jaanuari lõpus.

Politsei ja prokuratuur taotlevad kohtu kaudu kuritegeliku grupeeringu United Brotherhoodi tegevuse lõpetamist. Kohus teeb vastava otsuse jaanuari lõpus.

Siin on politsei tehtud pildid United Brotherhoodi ehitatud majadest Porvoos, klubiruumidest Helsingis ja leitud relvadest, samuti pilt grupeeringu juhist koos ecstasy tablettidega Tuusulas.

Politsei foto.
Politsei foto.
Politsei foto.
Politsei foto.
Politsei foto.

Siin on videod läbiotsimistest Porvoos ja Tamperes:

Kommentaarid
(Külastatud 1,243 korda, 1 külastust täna)