Pandadest polnud abi: Soome loomapark sai miljonilise kahju, koondab töötajaid

Mõned aastad tagasi Hiinast pandakarud saanud Soome Ähtäri loomapark sai eelmisel aastal miljoni euro suuruse kahjumi ning koondab nüüd töötajaid.

Muudatused tähendavad 20 inimese koondamist või osa-ajaga tööle üleviimist. Ettevõttes töötab kokku ligi 50 inimest, vahendab Iltalehti.

Loomapark teenis eelmisel, 2019. aastal kahjumit ligi miljon eurot. Nüüd tahetakse kulusid kärpida, et tulemust parandada. 2019. aastal jäi loomapargis külastajaid vähemaks. Osalt tuli kahjum sellest, et külastajate arvu kukkumist ei osatud prognoosida.

Loomapargi juht Kimmo Stude ütles, et kahjum pole seotud pandadega. Pandad Lumi ja Pyry (Tuisk) toodi loomaparki 2018. aasta algul. Pigem oli pandade mõju positiivne, kui nad toodi. Möödunud aastal aga pandade mõju seletamatul põhjusel kukkus. Pandade kulu ei avalikustata, kuna see on lepitud kokku Hiinaga.

Miljoonatappion tehnyt Ähtärin eläinpuisto Oy aloittaa yt-neuvottelut – Toimitusjohtaja: “En dramatisoisi liikaa pandojen vaikutusta”

Käytännössä sopeuttamistoimet merkitsevät korkeintaan 20 ihmisen irtisanomista tai osa-aikaistamista. Ähtärin eläinpuisto Oy:ssä alkavat yt-neuvottelut. Ne koskevat kolmea yhtiötä: Ähtärin eläinpuistoa, Hotelli Mesikämmentä ja Snowpanda-yhtiötä. Käytännössä sopeuttamistoimet merkitsevät korkeintaan 20 ihmisen irtisanomista tai osa-aikaistamista, tiedotteessa kerrotaan. Yt-neuvottelujen aikana käsitellään myös muita vaihtoehtoja tuloskunnon parantamiseksi, kuten lomautuksia, siirtoja eri tehtäviin sekä koulutus- ja uudelleensijoitusmahdollisuuksia.

Kommentaarid
(Külastatud 295 korda, 1 külastust täna)