Ohtlik viirus levib Saksamaal: kolm uut kinnitatud juhtu, kõik firmast Webasto

Saksamaal kinnitati kolm uut uue koroonaviiruse juhtu. Kokku on kinnitust leidnud neli juhtu Saksamaal. Kõik neli said haiguse ühelt Hiina isikult, kes külastas nädal tagasi Saksamaad.

Saksa terviseministeerium kinnitas teisipäeva õhtul, et Baierimaal kinnitati kolm uut ohtliku koroonaviiruse juhtu. Kolm uut patsienti on seotud esimesega, kel viirus tuvastati esmaspäeval, vahendab Deutsche Welle.

Saksa ametivõimud andsid teada, et esimene nakatunu sai haiguse ettevõtte workshopil (koolitusel), mida külastas Hiina kolleeg nädal aega tagasi. Kuivõrd haiguse peiteaeg on ebatavaliselt pikk – kuni kaks nädalat – on võimalik, et kolleegil polnud tol ajal haiguse sümptomeid.

Hiina naisega olid kontaktis ligi 40 inimest. Kõiki inimesi kontrollitakse igaks juhuks kolmapäeval. Firma, kus nakatumine toimus oli Webasto. Ettevõte tegeleb autoseadmete arendamisega ja asub Münchenis Stockdorfis. Firma on tegevuse kuni pühapäevani peatanud. Töötajatele on antud soovitus mitte reisida Saksamaal ega välismaal.

Esimene patsient tunneb end suhteliselt hästi ja Baierimaa inimeste nakatumise oht püsib väike. Kolm ülejäänud nakatunut on isoleeritud ja neid ravitakse Schwabingi haiglas Münchenis. Baierimaa juhtum on esimene uue koroonaviiruse nakatumine inimeste vahel, kes polnud lähedalt seotud.

Viirus tuvastati kõigepealt Hiinas Wuhani linnas ja selle tagajärjel on surnud Hiinas vähemalt 132 inimest ja vähemalt 6000 inimest on nakatunud. Ligi 50 nakatumise juhtu on tuvastatud väljaspool Hiinat: lisaks Saksamaale veel Lõuna-Koreas, Taiwanis, Taimaal, Nepaalis, Vietnamis, Saudi Araabias, Singapuris, USA-s, Prantsusmaal ja Austraalias. Paljudes riikides, kaasa arvatud Saksamaal on kehtestatud Hiinast saabuvatele inimestele tervisekontroll.

Mitmed riigid on alustanud oma kodanike evakueerimist nakkuse koldest Wuhanist. Jaapan saatis esimese lennuki tänase kolmapäeva hommikul. Lennuk maandus hommikupoolikul Tokios Haneda lennuväljal koos ligi 200 inimesega pardal. Täna väljub ka USA tšarterlend, mis maandub Los Angeleses. Lennukis on USA konsulaadi töötajad ja lisaks eraisikud, kes peavad oma sõidu eest maksma.

Lennukile võetud USA reisijad on hoolikalt kontrollitud, et kaitsta reisijaid ja teisi ameeriklasi. Euroopa Liit toob oma kodanikud ära kahe Prantsuse lennukiga käesoleva nädala lõpuks, sama teeb Lõuna-Korea. USA ja mitmed teised riigid, viimasena Lõuna-Korea on andnud kodanikele tungiva soovituse mitte Hiinasse reisida. Kanada teatas, et Wuhanis on 126 Kanada kodanikku ja uuritakse võimalusi nende koju toomiseks.

Germany confirms three further cases of coronavirus | DW | 28.01.2020

The German Health Ministry confirmed late on Tuesday that three further cases of the new dangerous strain of coronavirus have been discovered in Bavaria, increasing the total number of patients in Germany to four. The three new patients were “connected” to the first found in Germany, which had been verified on Monday.

Kommentaarid
(Külastatud 1,045 korda, 1 külastust täna)