NLiidus leiutatud ja Soomes arendatud imeaine tekitab hõõrdpindadele kihi, mis parandab mootori tööd ja vähendab heitgaase

Imeaine moodustab hõõrdpindadele keraamilise kihi. Aine on välja arendanud Soome firma RVS Technology. Aine mõjul väheneb nii diisel- kui bensiinimootorite kütusekulu 5 protsenti.

Kui siia lisada veel aine mõjul sisepõlemismootori pikem eluiga, siis tekib huvi, mis asi see selline on. Selgub, et aine tekitab metallpindadele õhukese keraamilise kihi. Mootorisse võib seda valada õli hulka. Aine haakub pindadele mootori töötamise käigus, vahendab Kauppalehti.

Saksa TÜVi andmetel vähendab tribokeraamiline töötlemine heitgaase 4-5 protsendi võrra. Toode töötati välja Külma sõja ajal endises NLiidus. Murmanskis toimunud süvapuurimiste käigus leiti, et puuriterade kulumine vähenes oluliselt 6-7 kilomeetri sügavusel. Selgus, et kivimite mineraalid mõjutasid teatud viisil puurimist.

Pärast NLiidu lagunemist jätkati selle avastusega Soomes ning esimesed tooted töötati välja 2000ndate alguses. Praegu on müügil selle toote 3. põlvkond.

RVS on lühend sõnadest Restores Vital Surfaces (tõlkes: Taastab vajalikud pinnad).

Neuvostoliitossa keksitty ja suomalaisyrityksen kehittämä ihmeaine korjaa kitkapintoja – “Moottorin teho kasvaa ja päästöt vähenevät”

Juttu on julkaistu aiemmin heinäkuussa 2019. Julkaisemme sen nyt uudelleen. Suomalaisen RVS Technology -­yhtiön kehittämä teknologia lisää tuntuvasti polttomoottoreiden tehoa ja vähentää niiden ruokahalua. Diesel- ja bensiinimoottorien päästöt voivat laskea keksinnön ansiosta vähintään viisi prosenttia. Kun pakettiin vielä lisätään lupaus polttomoottorin eliniän merkittävästä pidentymisestä, alkaa hyväuskoistakin hirvittää. Mikä tämä ihmeaine oikein on?

Kommentaarid
(Külastatud 917 korda, 1 külastust täna)