Nakatunud Hiina naine on Soomes koos perega, toodi kõrge palaviku tõttu kiirabiga haiglasse

Soomes koroonaviiruse diagnoosi saanud 32-aastane Hiinast pärit naine tuli Soome koos perega. Temaga koos on veel kaks pereliiget.

Naine toodi teisipäeval, 28. jaanuaril kiirabiga haiglasse, tal oli tõusnud kõrge palavik. Naine saabus Soome Helsingisse 23. jaanuaril. Praegu pole veel teada, kas ta liikus ringi ka Helsingis, vahendab Helsingin Sanomat.

Pere liikus veel samal päeval, 23. jaanuaril edasi Lapimaale Ivalosse. Ivalost liikusid nad edasi broneeritud majutuskohta Saariselkäl, kas bussi või taksoga. Majutuskoht on ametivõimudel teada, aga seda veel ei avalikustata, kuna ei taheta tekitada paanikat. Teadaolevalt ei olnud pere hotellis.

Naisel ilmnesid haigusnähud pühapäeval, 26. jaanuaril. Teisipäeval , 28. jaanuaril sõidutati naine kiirabiga otse Rovaniemisse Lapimaa keskhaiglasse. Seal pandi ta karantiini. Naisel oli tõusnud kõrge palavik. Naise täpne liikumine selgub neljapäeval, 30. jaanuaril.

Saariselällä perheensä kanssa lomaillut nainen oli viety ambulanssilla sairaalaan, koronavirus nosti kovan kuumeen

Koronavirukseen sairastunut 32-vuotias kiinalaisnainen lähti Suomen-matkalleen Wuhanista viime keskiviikkona, kertoo Lapin keskussairaalan infektiotautien ylilääkäri Markku Broas. Infektiotautien torjuntayksikkö selvittää nyt mahdollisimman tarkkaan naisen liikkeet, jotta kaikki mahdollisesti altistuneet muut ihmiset löytyisivät. Nainen oli matkalla kahden perheenjäsenen kanssa, Broas kertoo. Hän ei kuitenkaan paljasta, onko kyse puolisosta, lapsista vai muista sukulaisista.

Kommentaarid
(Külastatud 508 korda, 1 külastust täna)