Lisainfo sakslase nakatumise kohta ohtliku viirusega – see toimus juba nädal tagasi

Saksamaa võimuorganite info kohaselt nakatus autotehnika firmas Webasto töötav 33-aastane mees, kes elab Starnbergi linna lähedal, 30 kilomeetri kaugusel Münchenist.

Meest arvatavalt nakatanud isik, Shanghaist pärit naine lahkus Saksamaalt juba 23. jaanuaril. Tagasisõidu ajal hakkas naine end kehvasti tundma, vahendab Deutsche Welle.

Mees ja naine kohtusid ühel koolitusel Baierimaal nädal aega tagasi. Nakkuse saanud mees tunneb end hästi. Jälgimise alla on võetud kõik isikud, kes olid omakorda selle mehega kontaktis viimase nädala aja jooksul. Mees on praegu isoleeritud ja nakatumise ohtu Saksamaal peetakse väikseks.

Baieri juhtum on esimene, kus nakatumine toimus isikute vahel, kes ei puutunud lähedalt kokku. Nakkuse edasi andnud naine elab küll Shanghais, aga tal olid hiljuti külas käinud vanemad, kes elavad Wuhani lähedal.

Saksa kolleeg oli tundnud end kehvasti nädalavahetusel, tal ilmnesid bronhiidi-sarnased nähud, aga esmaspäeval tundis ta end piisavalt hästi, et tööle minna. Selleks ajaks aga oli firma teada saanud naise haigestumisest ning firma soovitav haigusnähtudega töötajatel pöörduda arsti poole. Mehel diagnoositi koroonaviiruse positiivne näit esmaspäeva õhtul.

Väljaspool Hiinat on tuvastatud ligi 50 haigusjuhtu ja valdav enamus neist isikutest on käinud Hiinas. Üksikutel juhtudel oli haigus endasi antud pereliikmetele.

Saksa võimude info kohaselt ei maksa paanikasse sattuda, sest näiteks tavalise gripi tagajärjel sureb Saksamaal igal aastal ligi 20 000 inimest.

Germany confirms human transmission of coronavirus | DW | 28.01.2020

The first person in Germany to have tested positive for the new coronavirus was infected by a Chinese colleague who attended a company training event in the state of Bavaria a week ago, health officials said on Tuesday.

Kommentaarid
(Külastatud 344 korda, 1 külastust täna)