Lisainfo Espoo lapsemõrva kohta: ema oli isast lahutatud, laps määrati isa juurde elama

Espoos pühapäeval, 19. jaanuaril toime pandud lapsemõrva kohta on saabunud lisainfot. Nimelt selgub, et vaid nädal enne seda oli jõustunud lapse ema ja isa lahutus, mida taotles isa. Paar päeva enne tapmist, 17. jaanuaril oli jõustunud kohtuotsus, millega jäeti paariaastane laps isa juurde elama ja ema juures sai laps olla vaid kaks ööpäeva nädalas.

Ema oleks soovinud, et laps oleks veetnud võrdse aja nii isa kui ema juures. Kohus aga leidis, et lapse jaoks on parem, kui ta on põhiliselt isa juures, vahendab Iltalehti.

Ema pakutud varianti, et laps elab nädala ühe ja nädala teise vanema juures ei pidanud kohus otstarbekaks. Kohus leidis, et oleks parem, kui lapsel oleks üks kodu, kus ta veedab suurema osa ajast. Jagatud vanemlus tuleks kohtu hinnangul nii väikse lapse puhul kõne alla vaid siis, kui vanemad selles ise kokku lepivad.

Kohtu otsuse järgi oli emal võimalik olla lapsega pühapäeva hommikust kuni teisipäeva hommikuni. Kohtu otsusest tuli välja ka see, et isa kartis, et ema viib lapse Soomest ära. Ema kinnitas, et sellist ohtu pole.

Eelmise, 2019. aasta oktoobris oli naine taotlenud mehele lähenemiskeeldu, mis oleks puudutanud nii naist kui last. Naine aga võttis selle taotluse ise tagasi.

Kohtu dokumentidest tuleb välja, et paar oli kolinud Soome elama 2019. aasta jaanuaris, kui pereisa sai Soomes ajutise töö. Nad abiellusid 2011. aastal. Enne seda olid nad elanud kolmes riigis ja veel enne seda Soomes. Naine oli elukutselt inglise keele õpetaja.

Teadaolevalt oli naine kolinud mõrvakorterisse alles novembri alguses. Nii laps kui ema on Briti kodanikud. Mehel on kahe riigi kodakondsus. Kummalgi Soomes varasemaid karistusi pole. Naine võeti kolmapäeval mõrvas kahtlustatuna vahi alla. Naine on politsei info kohaselt teo üles tunnistanud ja korteris polnud kedagi peale naise ja lapse.

Espoon Suurpellon epäiltyä lapsimurhaa edelsi avioero ja kiista lapsen tapaamisista – tuorein päätös vain pari päivää ennen rikosta

Vain pari päivää ennen henkirikosta oikeus oli antanut lapsen tapaamisiin liittyvän väliaikaismääräyksen. Alle kouluikäisen lapsensa murhasta epäilty 35-vuotias nainen oli tuomittu avioeroon miehensä kanssa vain reilu viikko ennen henkirikosta. Pariskunnan avioeroasia oli tullut vireille keväällä 2019. Eroa haki naisen aviomies. Naista epäillään oman lapsensa murhasta, joka tapahtui sunnuntaina 19.

 

Kommentaarid
(Külastatud 429 korda, 1 külastust täna)