KUUM: Soomes on koroonaviirus sees, nakatunud on Hiina turist Lapimaal

Soomes leidis täna kinnitust koroonaviirus Lapimaal haigestunud Hiinast Wuhanist pärit turistil. Tegemist on esimese kinnitatud juhtumiga Soomes.

Soome terviseameti juht Mika Salminen ütles, et nakatumise juhtum Soomes oli ootuspärane. Nakatumise ohtu Soomes peetakse väikseks, vahendab Yle.

Nakatunuid võib veel lisaks olla 15. Nende tervist jälgitakse järgneva 14 päeva jooksul. Soomes ollakse haiguse levikuks valmis. Meditsiinisüsteemil ja laboritel on tegevusplaan olemas. Haiglates on valmisolek uurida ja ravida koroonaviiruse haigeid teistest eraldi.

32-aastane hiina naine toodi Lapimaa keskhaiglasse Rovaniemis eile, teisipäeva õhtul. Ta oli lahkunud Wuhanist viis ööpäeva tagasi ja olnud haige kaks päeva enne raviasutuse poole pöördumist. Turist läks algul Ivalo tervisekeskusesse, kust ta viidi edasi Rovaniemi haiglasse. Tema seisukorda peetakse suhteliselt heaks. Patsiendi proovid saadeti täna hommikul Helsingisse analüüsimiseks.

Turist saabus Lapimaale Pekingi ja Helsingi kaudu, sõitis Helsingist edasi Ivalosse. Ivalos kahtlustati koroonaviirust kahel patsiendil ka eelmisel nädalal, aga proovid olid negatiivsed ehk koroonaviirust ei leitud.

Suomen ensimmäinen koronavirustartunta varmistui, tiedotustilaisuus klo 17.55 alkaen – Yle seuraa hetki hetkeltä

Kiinan Wuhanista kotoisin oleva turisti on eristyksessä Lapin keskussairaalassa Rovaniemellä. Epäilty koronavirustapaus Lapissa on varmistunut. Matkailija on kotoisin Kiinan Wuhanista. Kyseessä on ensimmäinen varmistettu tapaus Suomessa. – Oli odotettavissa, että matkailijoiden mukanaan tuomia tautitapauksia voi tulla ilmi myös Suomessa. Taudin leviämisen riski Suomessa on edelleen hyvin pieni, joten ei kannata huolestua, sanoo johtaja Mika Salminen THL:stä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,917 korda, 1 külastust täna)