KUUM: Soomes kavandatakse uut suurt ja pikka streiki

Soomes kavandatakse jaanuari lõpuks uut suurt ja pikaajalist streiki, mis puudutab 31 000 töötajat. Tegemist on tööstuse, paberitööstuse ja juhtivate töötajate Pro ametiühingute streigiga.

Nimelt tahavad töötajad lahti saada 24 tasuta lisatöötunnist aastas, millest tööandjad ei taha loobuda. Need tunnid lisati mõned aastad tagasi seoses tööstuse konkurentsivõime parandamisega, vahendab MTV.

Pro ametiühingu streik puudutab kümneid ettevõtteid üle Soome, nende hulgas on näiteks Meyer Turu laevatehas, ABB kõik ettevõtted, Valmet Automotive autotehas Uusikaupunkis ja Terrafame kaevandus Talvivaaras.

Tööstuse ametiühing kavandab streiki enam kui 200 ettevõttes ja asutuses. Nende hulka kuuluvad kummitööstuse, nafta-, gaasi- ja petrokeemiatööstuse ettevõtted, keemiatööstuse, klaaskeraamika tööstuse, plastitööstuse, mehaanilise puidutööstuse ja malmikaevanduse ettevõtted.

Pro ja tööstuse ametiühingu streigid algavad esmaspäeval, 27. jaanuaril. Paberitööstuses algab streik järk-järgult nii, et tselluloositehased alustavad 26. jaanuaril ja muud ettevõtted 27. jaanuaril. Kõik streigid kestavad kaks nädalat.

Kommentaarid
(Külastatud 3,795 korda, 1 külastust täna)