KUUM: Soome streik laieneb, homsest liituvad ka saeveskid ja vineeritehased, streigitakse kolm nädalat

Soomes homme, esmapäeval algav streik laieneb veelgi: paberi- ja tselluloositehastele lisaks liituvad streigiga saeveskid ja vineeritehased, kus töötab kokku ligi 6000 inimest.

Homme, 27. jaanuaril algav streik kestab saeveskites seega 16. veebruarini. Paberi- ja tselluloositehastes liitub streigiga ligi 9000 töötajat ja nemad on teatanud, et streigivad kaks nädalat, vahendab Iltalehti.

Tööandjaid ühendav metsatööstuse liit kavandab aga streigile vastukäiguna 10. veebruaril algavat tööseisakut, mis kestab kolm päeva, mil tehased seisavad ja töötajatele palka ei maksta.

Pattitilanne kiristyy entisestään: metsäalan lakot laajenevat, Teollisuusliitto syyttää työnantajia “rymistelystä ja pelottelusta”

Teollisuusliitto uhkaa myös laajoilla tukilakoilla, jos metsäalan sopimusneuvottelut eivät etene. Teollisuusliitto laajentaa ilmoittamaansa lakkoa metsäteollisuudessa vastaiskuna työnantajapuolen ilmoittamiin työtaistelutoimiin. Teollisuusliitto pidentää mekaanisen metsäteollisuuden sopimusalalle ilmoittamaansa kaksiviikkoista lakkoa kolmen viikon mittaiseksi. Huomenna maanantaina alkava lakko kestääkin siis helmikuun 16. päivään saakka. Laajennettu lakko koskee noin 6 000 työntekijää muun muassa sahoilla ja vaneritehtailla.

Kommentaarid
(Külastatud 793 korda, 1 külastust täna)