KUUM: Politsei nabis Iisraelis kinni Soome rahvasaadiku

Politsei võttis Iisraelis kinni Soome rahvasaadiku Anna Kontula. Naine vabastati pärast 10 tundi kestnud kinnipidamist.

Vasakpoolne rahvasaadik Kontula võeti kinni esmaspäeval koos ühe rahvusvahelise aktivistide grupiga. Kontula oli meelt avaldamas Gaza piiril, et juhtida tähelepanu Gaza lootusetule olukorrale, kirjutab Kontula oma blogis.

Kontula vabastati pärast 10 tundi kestnud kinnipidamist. Ta viibib praegu Jeruusalemmas. Kontula ütles, et teda sunniti alla kirjutama dokumendile, kus ta võtab omaks, et oli takistanud uurimist ja rikkunud avalikku korda. Kontula sellele alla ei kirjutanud.

Kontula taotleb ühtlasi Soome ja Iisraelu vaheliste relvatehingute lõpetamist, et Soome ei ostaks relvi riigilt, mis rikub inimõigusi Gaza piirkonnas. Relvaostudega aitab Soome kaasa Iisraeli okupatsioonile ja sõjategevuse jätkumisele.

Ühtlasi andis Kontula teada, et relvatehingud on keelatud riikidega, mis ei järgi inimõigusi ja õhutavad sõda. Seetõttu on Soome relvamüük Iisraeli peatatud, aga Iisraelist relvade ostu rahvusvahelised lepped ei keela.

Poliisi otti vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontulan kiinni Israelissa: Suomen lopetettava asekauppa – Anna Kontula

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula otettiin kiinni maanantaina 13.1. Israelissa yhdessä kansainvälisen aktivistiryhmän kanssa. Kontula pyrki järjestämään Gazan rajalla mielenilmauksen kiinnittääkseen huomion Gazan epätoivoiseen tilanteeseen. Kontula vapautettiin yli kymmenen tuntia kestäneen kiinnioton jälkeen klo 20.45 paikallista aikaa ja hän on parhaillaan Jerusalemissa. Kontula kertoo, että häntä yritettiin painostaa kirjoittamaan lausunto, jossa hän olisi hyväksynyt itseensä kohdistuneet…

Kommentaarid
(Külastatud 546 korda, 1 külastust täna)