KUUM: Õpilane võttis Soomes relva kooli kaasa, tahtis süüdata kooli põlema

Tampere ligidal Kangasalas võttis õpilane täna, teisipäeval relva kooli kaasa ja tahtis kooli põlema süüdata. Juhtum oli Kangasalas asuvas Tredu kutsekoolis.

Sise-Soome politsei andis teada, et sai väljakutse Tredu õppehoonesse kella 11.34 ajal. Teates oli märgitud, et ühel õpilasel oli koolis kaasas kott, milles olid relvad. Õpilane võeti koolis kinni kell 11.43.

Õpilasel olid kaasas tuli- ja gaasirelvad. Lisaks oli õpilasel kavas koolimaja põlema süüdata. Ta oli esinenud suusõnalise ähvardusega ja näitas kooli töötajatele oma koti sisu. Sel põhjusel võeti õpilaselt kott ära ja kutsuti kohale politsei.

Politsei andmetel koolis kellelegi ohtu ei olnud. Kool organiseerib vajadusel kriisiabi töötajatele ja õpilastele. Politsei on algatanud asjaga seoses kriminaalasja ja kuulanud kahtlusaluse üle. Politsei uurib asja kui relvakuritegu ja isikuvastase kuriteo ette valmistamist.

Kommentaarid
(Külastatud 377 korda, 1 külastust täna)