KUUM: Ohtliku Hiina tapjaviiruse kahtlus juba Peterburis, Hiinas surnuid 17

Ohtliku Hiina tapjaviiruse kahtlus on juba Peterburis, seda isikul, kes saabus Shanghaist. Hiinas on viiruse tagajärjel surnud juba 17 inimest.

Surnute arv kahekordistus ühe ööpäevaga. Lisaks Hiinale on viirust leitud Taiwanis, Jaapanis, Lõuna-Koreas, Tais ja USA-s. Lisaks sellele kirjutab Vene meedia, et viiruse kahtlus on ühe isiku puhul, kes tuli lennukiga Shanghaist. See info pole veel ametlikku kinnitust leidnud, vahendab Ilta-Sanomat.

Viirus arvatakse olevat levinud Wuhani linna turult, kus müüdi ebaseaduslikult metsloomi. Wuhani elanikel soovitatakse püsida kodulinna piires ja ülejäänud hiinlastel mitte sellesse linna minna. Mure viiruse leviku pärast on suur seoses uue aasta tähistamisega Hiinas. Puhkused algavad reedel ja miljonid hiinlased sõidavad ringi.

Hiina valitsus on kuulutanud viiruse sama ohtlikuks kui oli 2002-2003. aastal Hiinas möllanud SARS. Nakatunuid on praegu ligi 450, viirus võib muteeruda ja levida edasi.

Epäilty koronavirustartunta Pietarissa – tauti tappanut jo 17 Kiinassa

Pietarissa on tänään tullut tietoon ainakin yksi epäilty tartuntatapaus Shanghaista saapuneella lennolla. Uuden koronaviruksen Kiinassa vaatimien kuolonuhrien määrä kasvaa. Viranomaisten mukaan tauti on tappanut jo 17 ihmistä. Kuolleiden määrä on liki kaksinkertaistunut vuorokaudessa. Maailman terveysjärjestö WHO järjestää tänään hätäkokouksen viruksesta. WHO:n on määrä päättää, julistaako se viruksen takia kansainvälisen kansanterveyden hätätilan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,100 korda, 1 külastust täna)