KUUM: Koroonaviirusel uus faas – Jaapanis ja Taiwanil juba riigisisesed nakatumised, Saksamaal on ohus lasteaed

Samal ajal, kui Hiina üritab teisi veenda, et suudab haigust ohjeldada ja piirata selle levikut, tuleb eri poolelt maailmast teateid uute nakatumiste kohta. Kõik uued nakatumised pole enam Hiinaga seotud, vaid on toimunud juba riigisiseselt.

Eriti murettegev on Saksamaa nakatumine, kuna 33-aastane sakslane polnud Hiinas käinud ja sai viiruse Saksamaal käinud hiinlaselt. Maailmast tuleb teateid ka selle kohta, et inimene võib nakatada siis, kui tal mingeid haigusnähte ei ole, vahendab Deutsche Welle.

Viirus levib eri riikides edasi vaatamata ettevaatusabinõudele. Näiteks Jaapanis on hakanud viirus juba oma elu elama ja nakatuvad need, kes pole Hiinas käinud. Saksamaal nakkuse saanud mees võis samuti nakatada kümneid inimesi, enne kui tal ilmnesid haigusnähud. Saksamaal on tuvastatud ligi 40 inimest, kes võisid nakkuse saada, sealhulgas on kahtluse all lasteaed, kus käivad nakatunud mehe lapsed.

Jaapanis nakatus ligi 60-aastane Honshū saarel elav mees, kes sõidutas 8-16. jaanuaril Hiinast Wuhanist pärit turiste. Taksojuht sõidutas 8-11. jaanuaril kokku 31 Wuhanist pärit turisti Jaapanis Osakast Tokiosse ja vastupidises suunas 12-16. jaanuaril kokku 29 turisti. Mitte ühelgi turistil polnud tollal mingeid haigusnähtusid ja kõik sõitsid Hiinasse tagasi, vahendab Japan Today.

Taksojuhil ilmnesid esimesed haigusnähud alles 14. jaanuaril, arsti juurde pöördus ta kolm päeva hiljem. Haiglasse jõudis ta alles 11 päeva pärast haigusnähtude ilmnemist. Mitte keegi ei tea, kui palju inimesi suutis taksojuht selle aja sees nakatada ning see tekitabki hirmu.

Taiwanil on samuti tuvastatud esimene kohalik nakatumine, kus Wuhanist tulnud naine andis nakkuse edasi oma mehele, vahendab Taiwan News.

Taiwanil haigestus ligi 50-aastane mees, kelle naine saabus Wuhanist 20. jaanuaril. Mehel tekkis köha 26. jaanuaril ja tal tuvastati koroonaviirus.

Kommentaarid
(Külastatud 2,662 korda, 1 külastust täna)