KUUM: Hiinas suletakse koroonaviiruse tõttu linnu, inimesed lähevad toidu pärast kaklema (lisatud video)

Hiinas on tekkinud koroonaviiruse tõttu paanika, kuna võimud sulgevad üksteise järel linnu ja inimesed lähevad toidu pärast kaklema.

„Nagu maailma lõpp oleks käes,” kirjeldavad inimesed olukorda Wuhanis, kust koroonaviiruse puhang alguse sai. Seda peetakse veel ohtlikumaks kui SARS, mis möllas Hiinas 17 aastat tagasi.

Praeguse seisuga on juba kolm linna Hiinas suletud, neist Wuhan on täielikult blokeeritud, ehk kedagi ei lasta sisse ega välja. Linna tänavatele lastakse desinfitseerivat gaasi. Linna sisenevad teed on blokeeritud. Lisaks Wuhanile on blokeeritud liikumine Ezhou ja Huanggangi linnades.

Ametlikult kinnitatud nakatumisi on juba 580 ja surnuid on 17. Teadlaste arvates on nakatunud juba 10 000 inimest ja viirus võib olla juba üle maailma laiali kandunud. Mitte ükski viirus peale SARS-i pole nii kiiresti levinud alates 2003. aastast. Ühe teadlase hinnangul võib praegune viirus olla sama ohtlik kui 1918. aastal maailma laastanud nn Hispaania gripp, mille tagajärjel suri 50 miljonit inimest.

Wuhani 11 miljonil elanikul on ära keelatud reisimine ning nad peavad kandma avalikes kohtades näomaski. Arvatakse, et viirus sai alguse Wuhani turul müüdud nahkhiiresupist ja haigus pärineb nahkhiirtelt.

Kommentaarid
(Külastatud 1,022 korda, 1 külastust täna)