KUUM: Hiina linnapea tunnistab, et infot hoiti kinni, praeguse seisuga on surnud üle poole varem haigestunutest

Hiina Wuhani linnapea Zhou Xianwang tunnistas, et võimud hoidsid teadlikult infot kinni haiguse puhkemise kohta. Samuti tunnistas linnapea, et enne linna sulgemist õnnestus linnast lahkuda 5 miljonil inimesel.

Linnapea tunnistas, et ei saanud anda infot enne, kui oli saanud selleks loa kõrgemalt poolt. Linnapea ütles, et ta loodab, et inimesed mõistavad teda. Linnapea väitel on koroonaviiruse puhul tegemist nakkushaigusega ja nakkushaigustest teavitamine toimub vastavalt seadusele. Ühtlasi märkis linnapea, et on valmis tagasi astuma, vahendab Daily Mail.

Kokku kannab nakkust arvestuslikult 100 000 inimest. Karantiinis on Hiina linnades 56 miljonit inimest.

Varem haigestunutest on surnud 81 inimest ja tervenenud 54 inimest. See tähendab, et üle poole haigestunutest sureb. Praegu on üle 300 inimese kriitilises seisus. Haigestunud on ametlikel andmetel kokku ligi 3000 inimest.

Kommentaarid
(Külastatud 5,513 korda, 1 külastust täna)