Kole lugu: Iraagi mees võis mõrvata soomlannast eksi kättemaksuks soomlastele

Soomes võtab pagulastega seonduv üha karmimaid pöördeid. Nimelt eelmisel nädalal oma endise soomlannast kallima tapnud Iraagi mees Hasan rääkis lähedasele inimesele, et teda kiusati Soomes taga.

Pärast noore soomlanna Sanni tapmist tappis Hasan ka iseenda. Mees oli õppinud Soomes kokaks, tegeles fitnessiga ja tema elu oli pealtnäha korras. Enne veretööd oli mehele ära öeldud varjupaigast Soomes.

Mehe elus oli enne kõik hästi ja tema Türgis elavad vanemad ei suuda siiani uskuda, et poeg on surnud. Iraagis sündinud 27-aastane kahtlusalune mõrvar kolis Hämeenlinna elama 2015. aasta sügisel. Mees oli lähedase isiku väitel kogenud Soomes palju rassismi ja vägivalda, vahendab MTV.

Hasani oli 2017. aastal pekstud ühe söögikoha ees ja asi jõudis kohtusse. Kohtus aga kedagi süüdi ei mõistetud, kuna ei suudetud kindlaks teha, kes oli meest löönud. Mehe lähedane on hirmul, et pagulaste ja soomlaste vaheline vaen võib seoses juhtunuga lõkkele lüüa.

Tapetud soomlanna Sanni sotsiaalmeedia sissekannetest tuleb välja, et ta oli pagulaste ja seksuaalvähemuste suur pooldaja ning rassismi vastane. Mitmetel piltidel lehvitab ta vikerkaarelipuga ning poseerib koos pagulastega.

Kommentaarid
(Külastatud 2,648 korda, 1 külastust täna)