Kasahstanis eemaldati lapse seest seal sünnist saati elanud teine laps

Kasahstanis tehti erakordne operatsioon, mille käigus eemaldati lapse eest seal sünnist saati elanud teine laps. Teine laps elas lapse organismis parasiidina, tal olid välja arenenud pea, käed ja jalad.

Sellise olukorra kohta kasutatakse nimetust foetus in foetu ja see tekib, kui üks loode mässib end emaüsas ümber teise. Antud juhul oli teine loode 7-aastase lapse selja allosas tagumiku juures, vahendab Daily Mail.

Laps, kelle sees teine laps elas oli sündinud kui üks kaksikutest. Nüüd selgus, et tegemist oli kolmikutega, kellest üks elas teise lapse sees. Tavaliselt märgatakse sellist asja juba sünnitusel, aga antud juhul oli üks laps elanud teise sees parasiidina aastaid. Juhtum oli Kasahstanis ühes väikses külas ja seal ei pandud probleemi tähele, kuigi see tekitas lapsele seljavalusid.

Lapse sees kasvanud kolmikutest kolmas, kes nüüd eemaldati oli teadaolevalt tüdruk. Arstid operatsiooni käigus kasvajat ega muid probleeme ei tuvastanud, aga kui selline asi oleks veel kaua kestnud, oleks võinud tekkida pahaloomuline kasvaja.

Operatsioon õnnestus edukalt. Tavaliselt esineb selline olukord kaksikutel, kus üks kaksikutest on teise sees. Nüüd oli aga tegemist kolmikutega, kellest üks elas vanema õe sees. Teise sees kasvav laps on parasiit, kes toitub vereringest. Tal puudub aju ja iseseisvalt elada ei suudaks, aga olemas on pea ja jäsemed.

Kasahstanis oli samalaadne juhtum 2003. aastal, mil teine laps elas ühe poisi sees. Selle juhtumi puhul oli teine laps poisi kõhus. Ta sai tuntuks kui „poiss, kes sünnitas kaksikvenna”.

Girl, seven, has absorbed foetus of her triplet sibling removed

Abnormality is result of condition – foetus in foetu – where one envelops another Typically the condition is discovered at birth and the nonviable foetus removed A seven-year-old girl in Kazakhstan has undergone surgery to have the foetus of her triplet sibling removed from her lower back.

Kommentaarid
(Külastatud 631 korda, 1 külastust täna)