Kas tead, mis jälkus võib olla lapse vannipardi sees?

Vannipardid on ilusad asjad, aga nende sees võivad areneda ohtlikud organismid. Soome turva- ja kemikaaliamet Tukes sooritas ühele pardile „lahkamise” ja sealt tuli välja musta läga, mis koosnes hallitusest, seentest ja aeroobsetest mikroobidest.

Tukesi inspektor Asta Koivisto sai idee oma laste kasutusest olnud vannilelust, mille suust tuli välja ebamäärast vedelikku. Pärast seda hakkas teda huvitama, mis seal vannipardi sees siis on, vahendab MTV.

Nagu pildilt näha, polnud pealtnäha ilusa pardi sisemus just küllalt meeldiv. Lisaks mustale veele oli pardi siseküljel must läga. Tukes testis poole aasta jooksul nelja parti. Mängukannid olid tavakasutuses, aga neid säilitati eri moel. Neljast kahte tühjendati iga kasutuskorra järel ja kaks tõsteti vaid veest välja kuivama.

Mitme pardi sisse kogunes selle poole aastaga omajagu musta läga. Laboriuuringus tuli välja hallitust, seeni ja aeroobseid baktereid. Bakterid olid paljunenud kõigis neljas pardis. Ühes pardis, mis oli tõstetud lihtsalt kuivama, oli ka hallitust.

Vannimänguasjad võivad niisiis olla parajad bakteripesad. See pole aga lapsele eluohtlik. Selle kohta võib mõelda, et see lisab lapse vastupanuvõimet, aga seal on ka omad riskid olenevalt sellest, mis bakterid sinna sisse on pääsenud.

Väiksed lapsed võtavad parte suhu ning pritsivad teisi, mistõttu võib tekkida haigestumise oht. Näiteks võib tekkida silmapõletik. Testides ei leitud jälgi väljaheidetest, aga neidki võib koguneda.

Kommentaarid
(Külastatud 319 korda, 1 külastust täna)