Iraanis läks mäsuks peale seda, kui selgus, et valitsus valetas Ukraina lennuki allatulistamise kohta

Iraanis on rahvas läinud tänavatele mässama pärast seda, kui selgus, et valitsus valetas algul Ukraina lennuki kohta. Nimelt teatas valitsus algul, et Iraani võimud ei tulistanud lennukit alla. Hiljem valitsus vabandas, aga rahvas läks selle peale marru.

Iraanis on valitsusvastased meeleavaldused käimas juba kolmandat päeva ning nende mahasurumine on üha raskem. Rahva poole on läinud üle tuntud sportlased, filminäitlejad ja lauljad, samuti telesaatejuhid. Tudengid skandeerivad, et valelik pole mitte Ameerika, nagu Iraanis räägitakse, vaid riigi enda võim, vahendab Daily Mail.

Ukraina julgeolekujuht Oleksiy Danilov ütles, et rakett tabas lennukit otse kokpiti alla ning piloodid hukkusid silmapilkselt.

Celebrities turn on Iran regime after Tehran admits downing plane

Dozens of protesters chanted slogans at a Tehran university today on a third consecutive day of protests Film director Masoud Kimiai and singer Alireza Assar have pulled out of events to show support for protests Two state TV presenters quit over Iran’s initial false reporting over last week’s crash which killed 176 people Tehran is now signalling de-escalation in the stand-off with the United States following Soleimani’s death Anti-government protests in Iran have entered a third day today after Tehran finally abandoned its pretence and admitted shooting down a passenger jet.

Kommentaarid
(Külastatud 390 korda, 1 külastust täna)