Imede ime: Helsingis sõidab taksot vana Datsun

Helsingi mees Joni sõidab juba mitu kuud taksot vana, 1979. aasta Datsuniga. Tegemist on kunagise Soome rahvaautoga, mis paljudele seetõttu hingelähedane ja ei jäta kedagi külmaks.

Auto on ka turistide seas populaarne ning meeldib eriti jaapanlastele, kuna see on Jaapani auto. Auto on täiesti korralik, sõitnud vaid veidi üle 100 tuhande kilomeetri. Kliendid ei pane pahaks, et auto on väike, sinna mahub 4 reisijat ilusti ära ja pagas ka, vahendab Helsingin Sanomat.

Äri läheb hästi, sest tullakse isegi vahele järjekorras just selle auto pärast. Auto ongi soetatud spetsiaalselt taksosõidu jaoks. Enne seda pakkus Joni kullerteenust, aga nüüd sõidab päris taksot. Auto müüs ära üks Tampere autokollektsionäär, kel ei mahtunud enam autod ära.

Soomes oli kunagi eriti populaarne auto Datsun 100, taksot sõidab Datsun 120. Auto äratab taksojärjekorras tähelepanu. On selliseid kliente, kes tahavad just selle autoga sõita.

Kuigi Joni on alles alustanud, mõtleb temagi juba laienemise peale: et oleks rohkem selliseid uunikume. Praegune Datsun peab hästi vastu, see on nö pommikindel auto.

HS Helsinki: Helsingin kaduille putkahti näkymä suoraan Kekkosen Suomesta: Joni Heikkilä tekee bisnestä taksilla, jollaista ei uskoisi enää näkevänsä

Puolitoista vuotta sitten voimaan tullut uusi taksilaki mahdollistaisi taksiliikenteen harjoittamisen melkein millä tahansa kulkupelillä. “Taksiliikennettä on mahdollista pyörittää vaikka mönkijällä tai mopoautolla. Myös vaikkapa raskailla ajoneuvoyhdistelmillä voi ajaa taksia. Ainoastaan linja-autot ja kaksipyöräiset ajoneuvot on suljettu tämän mahdollisuuden ulkopuolelle”, kertoo Taksiliiton tekninen asiantuntija Ville Jaakola.

Kommentaarid
(Külastatud 490 korda, 1 külastust täna)