Imede ime: Helsingis on homme õhtul soojem kui Madriidis või Roomas, talv on praegu nagu jahe suvi

Homme, kolmapäeva õhtuks on Helsingis oodata vähemalt 8 kraadi sooja. Sama temperatuur on näiteks Ateenas. Veneetsias on homme õhtul palju jahedam, vaid 4 kraadi. Roomas on oodata 6 ja Madriidis 7 kraadi.

Jaanuarikuine 8 kraadi sooja veel rekordit ei löö, aga on selle lähedal. Kõigi aegade rekord oli 1973. aastal, siis mõõdeti Helsingis 8,5 kraadi. 2007. aastal oli 7. jaanuaril 8,3 kraadi sooja ja 10. jaanuaril 8,2 kraadi. Tänavu 9. jaanuaril mõõdeti Helsingis 7,5 kraadi sooja ja see tulemus on 8. kohal.

Soomes on olnud ka selliseid suvesid, mil on külmakraadid ja sajab lund. Tuleviku talved on aga sarnased praegusega, mil on soojakraadid ja vähe lund.

Kommentaarid
(Külastatud 1,118 korda, 1 külastust täna)