Ilm on sassis: Soomes on megasoe, Hispaanias sajab lund

Ilm on Euroopas täiesti pea peale pööratud: Soome lõunaosas on ilm väga soe, Hispaanias on aga oodata lumesadu ja tuisku.

Tänu soojadele lääne föhn-tuultele on ööl vastu teisipäeva Pohjanmaal oodata lausa 8 klraadi sooja. Ilm on nädala algul soojapoolne kogu Soomes, välja arvatud Lapimaa põhjaosa, kus on jätkuvalt külmakraadid.

Lisaks soojale õhule puhub ka väga tugev tuul, mis võib kohati anda tormi mõõdu välja. Kui Soomes on väga soe, siis Hispaanias on jälle erakordselt külm ja oodata on lumesadu ja tuisku. Lõuna-Euroopas võib lähipäevil maha sadada lausa meetri jagu lund, edastab Foreca.

Pärast sooja nädala algust läheb aga nädala lõpupoole alates kolmapäevast ilm Soomes külmemaks. Kohati võib maha sadada isegi valge lumevaip.

Kommentaarid
(Külastatud 3,040 korda, 1 külastust täna)