Helsingi lennuväljal kukkus lennukist välja stjuardess ja sai vigastada, üritas bussijuhile käega märku anda

Helsingi-Vantaa lennuväljal oli esmaspäeval juhtum, kus ühe Finnairi lennuki pardapersonali liige kukkus 3-4 meetri kõrguselt lennukist välja ja sai vigastada. Nüüd on selgunud, et tegemist oli stjuardessiga, kes üritas bussijuhile käega märku anda, et kõik on OK.

Õnnetus juhtus esmaspäeval hommikul vara, kui Oulust Helsingisse saabunud Finnairi Airbus A320 oli maandunud. Lend AY-450 maandus lennuinfo järgi kell 6.47. Reisijad väljusid lennukist mööda treppi ja läksid bussi. Trepid olid lennuki mõlema ukse juures, vahendab Helsingin Sanomat.

Pärast reisijate väljumist lennuki tagumine uks suleti. Trepiga auto oli veidi lennukist eemaldunud, aga veel lennuki juures. Lennuki meeskonna liige avas uuesti tagumise ukse ning kukkus lennuki ja trepi vahele maha.

Teadaolevalt oli sündmuste käik järgmine:

Meeskonna liige veendus, et kõik reisijad on lennukist väljunud. Pärast seda näitas stjuardess käega bussijuhile, et kõik on ok ja buss võib lahkuda. Käemärk oli püsti tõstetud pöial.

Bussijuht aga ilmselt ei näinud seda, kuna ta ei hakanud sõitma. Juhtunu ajal oli väljas veel pime. Stjuardess sulges ukse, pärast mida hakkas trepiauto juht ära sõitma. Ta ei saanud aga sõita rohkem kui poolteist meetrit, kuna jäi ette ühele tagurdavale autole.

Kui stjuardess nägi, et buss ei hakanud liikuma, avas ta uuesti tagaukse, et uuesti käega märku anda. Ta ei märganud, et trepp oli veidi lennukist eemal ja kukkus välja. Ta sai kukkudes mitmeid luumurdusid. Asja uurib Soome õnnetuste uurimiskeskus OTKES.

Finnair juhtunut ei kommenteerinud. Selliseid õnnetusi on varemgi olnud. Hiina Xiamen Airi töötaja kukkus lennuki Boeing 737 avatud ukse kaudu välja Hiinas Zhengzhou lennuväljal 2017. aastal. Üle-eelmisel aastal sai surma lennufirma Emirates töötaja, kui kukkus lennukist välja Entebbe lennuväljal Ugandas.

Lentoemännän peukkumerkki bussinkuljettajalle johti yli kolmen metrin pudotukseen – näin Helsinki-Vantaan onnettomuus tapahtui

Helsinki-Vantaan lentokentällä maanantaina tapahtunut onnettomuus johtui Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan peukulla näytettävän ok-merkin havaintovirheestä. Matkustamohenkilökunnan jäsen loukkaantui vakavasti pudottuaan lentokoneen takaovesta 3,5 metrin matkan lentotasolle. Onnettomuustutkintakeskus ilmoitti torstaina käynnistävänsä tapauksesta tutkinnan. Onnettomuus tapahtui maanantaina aikaisin aamulla, kun Oulusta Helsinkiin saapunut Finnairin Airbus A320 oli laskeutunut. AY-450-lento laskeutui lentotietojen mukaan kello 6.47.

Kommentaarid
(Külastatud 489 korda, 1 külastust täna)