Helsingi kesklinnas müüakse nii pisikest korterit, et sellist ei saa enam ehitadagi

Helsingi kesklinnas Kamppis müüakse korterit, mille suurus on vaid 14 ruutmeetrit. Hind on Oikotie portaalis 139 000 eurot.

Kinnisvara vahendajad räägivad, et see on kõige pisem korter, mis kunagi on müügis olnud. Vaatamata väiksusele on korter äratanud palju tähelepanu, vahendab Helsingin Sanomat.

Sellistest pisikestest korteritest on huvitatud nii investorid kui esimese eluaseme ostjad. Ruutmeetri hind tuleb kõrge, aga oluline on inimestele see, et see asub kesklinnas ja hind jääb alla 200 000 euro. Ühe ruutmeetri hinnaks kujuneb 9929 eurot, aga samas majas on müüdud väike korter 2016. aastal ka 10 800 euro suuruse ruutmeetrihinnaga. Tegemist on vana tööstushoonega, mis ehitati ümber 1992. aastal.

Korteri toa kõrgus on 3,25 meetrit. Voodi on paigutatud lae alla. Praegu aga ei tohi alla 20 ruutmeetri suurusega kortereid enam ehitadagi. Ainult tudengitele saab ehitada vähemalt 16 ruutmeetri suuruseid elamisi. Veel väiksemaks korteriks peab olema eriluba.

Kampissa kaupataan niin pientä asuntoa, ettei sellaisia saa Helsinkiin enää edes rakentaa

Helsingissä on myynnissä poikkeuksellisen pieni asunto: Kampissa Lapinlahdenkadulla sijaitsevassa yksiössä on 14 neliömetriä. Asunnon lähtöhinta on Oikotien sivuilla 139 000 euroa. “Olen ollut nyt 20 vuotta alalla ja tämä on nyt kaikkein pienin asunto mitä minulla on koskaan ollut myynnissä”, asuntoa kauppaava Tuomas Meriläinen Remaxilta kertoo. Asunto on pienestä koostaan huolimatta herättänyt poikkeuksellista kiinnostusta.

Kommentaarid
(Külastatud 556 korda, 1 külastust täna)