Hea teada: Soomes arvestatakse auto parkimise aega eri kohtades eri moel

Soome autoliit tegi kindlaks, et eri linnades arvestatakse parkimise aega eri moel. Autoliit küsis infot omavalitsustelt, kus tuleb kasutada parkimiskella argipäevadel kella 8-17 vahelisel ajal ja lubatud parkimise aeg kellaga on 4 tundi. Auto pargitakse argipäeval, millele järgneb samuti argipäev.

Küsimusi oli kaks:

  1. Kui auto pargitakse kella kohustuse ajast väljaspool näiteks kell 19.05 ja kella peal on aeg 19.30, siis mis ajani tohib parkida?

  2. Kui auto pargitakse kell 15.45 ja kellale on pandud 16, siis mis ajani tohib parkida?

Jyväskylä, Vantaa, Turu, Tampere, Espoo ja Helsingi puhul tõlgendatakse seadust nii, et kummalgi juhul saab parkimist jätkata järgmisel päeval kella 12-ni. Neli tundi hakkab seega kehtima hommikul kella 8-st, kui kella kohustusliku kasutuse aeg algab.

Joensuus ja Kuopios ollakse esimese näite osas samal seisukohal, teisel juhul tohib aga seal parkida järgmisel päeval kella 11-ni. See tähendab, et Joensuus ja Kuopios arvestatakse, et üks tund on kasutatud ära juba eelneval päeval.

Oulus ollakse esimese näite puhul sama meelt kui teistes kohtades, aga teise näite puhul arvestatakse, et parkimise aeg saab läbi hommikul kell 8 ehk siis, kui parkimise aja arvestus algab.

Jyväskylä, Vantaa, Turu, Tampere, Espoo ja Helsingi käest küsiti ka kolmas küsimus: Kui kella peale pannakse aeg kell 13, siis kas auto tuleb ära viia järgmisel päeval kell 8 või kell 12?

Jyväskyläs vaadatakse, et aeg on kasutatud ära eelmisel päeval ehk auto tuleb ära viia kella 8-ks. Helsingis, Espoos, Vantaal, Turus ja Tamperes aga saab parkida veel järgmisel päeval kella 12-ni ehk neli tundi alates hommikusest parkimise aja algusest.

Soomes jõustub juuni algul uue liiklusseadus ja seal tahetakse teha nii, et igal pool arvestatakse parkimise aega ühtemoodi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,251 korda, 2 külastust täna)