Ettevaatust: Soome S-panga nimel saadetakse välja petukirju

Soome S-panga nimel on inimestele saadetud petukirju, mille abil loodetakse pääseda ligi pangakoodidele ja teistele andmetele.

Kirjad saadetakse inimestele pealtnäha õigelt veebiaadressilt asiakaspalvelu@s-pankki.fi, mis tegelikult pole panga õige aadress. Petukirju saadetakse põhiliselt e-posti kaudu ja neis viidatakse PSD2 või Euroopa Komisjoni direktiividega kaasnevatele muudatustele, vahendab MTV.

S-pank tuletab meelde, et ei küsi kunagi klientidelt pangakoode, krediitkaardi andmeid ega muud tundlikku infot e-posti või telefoni teel. S-pank ei saada ka e-posti kaudu selliseid linke, mis juhatavad veebipanga küljele.

Petukirjad tuleks kustutada või märkida kui rämpspost. Kui aga oled saanud sellise kirja ja edastanud oma panga-andmeid, siis tuleks võtta ühendust pangaga, et koodid tühistada.

Kommentaarid
(Külastatud 221 korda, 1 külastust täna)