Venemaal peteti inimestelt raha välja vale Soome piiri ületamisega

Venemaal on kinni võetud kahtlusalune petis, kes tegi vale Soome piiri, mille ületamise eest inimestelt raha küsis.

Peterburi ja Leningradi oblasti piirivalvurid tabasid 28. novembril grupi, kellest neli olid Soome suunduvad varjupaigataotlejad ja üks nende „piiriületust” organiseerinud endise NLiidu kodanik, vahendab Regnum.

Tegelikkuses aga varjupaigataotlejad Soome piiri ei ületanud, vaid neid peteti. Varjupaigataotlejaid abistanud noor mees oli ise valmistanud Vene ja Soome piiritulbad, mille ta oli paigutanud metsa Vene ja Soome piiri lähedale.

Kesk-Aasiast pärit varjupaigataotlejad olid lubanud mehele piiriületuse eest maksta kokku üle 10 000 euro. Piiri ületada soovinud mehed on vanuses 18-32 eluaastat. Neid abistanud kahtlusalune petis on 24-aastane.

Vene piirivalve võttis kõik viis isikut kinni kohe, kui kujuteldav piiriületus oli toimunud. Kuigi mehed arvasid, et on juba Soomes, jäid nad vahele Vene piirivalvele. Välismaalased said Venemaal trahvi ja nad saadetakase välja. Petise suhtes on aga algatatud kriminaalasi, vahendab Fontanka.

Huijarimies tekaisi “Suomen rajapyykit” Venäjälle ja vaati yli 10 000 euroa valerajan ylittämisestä

Venäjän rajaviranomaiset ovat paljastaneet erikoisen huijauksen, jolla Suomeen pyrkineitä turvapaikanhakijoita rahastettiin valtakunnanrajan tuntumaan perustetulla valerajalla.

Kommentaarid
(Külastatud 951 korda, 1 külastust täna)