Vene kõrge väejuht hoiatab NATO riike sõja puhkemise eest Põhja Jäämerel, ohustatud on ka Soome!

Vene Põhja laevastiku juht, viitseadmiral Aleksander Moissejev hoiatas Peterburis toimuval Arktika foorumil NATO riike sõja puhkemise eest Põhja Jäämerel. Lisaks mainis ta Soomet ja Rootsit.

Moissejev märkis, et NATO õppused on Jäämerel sagenenud. NATO õppused on omakorda seotud vanade Vene sõjaväebaaside kasutusele võtmisega Jäämere ääres, vahendab Daily Mail.

Moissejev ütles, et sõjalise tegevuse aktiviseerumine nii Venemaa kui NATO poolt suurendab sõjalise konflikti ohtu. Väejuht lisas, et NATO peaks eemale hoidma Venemaa loodusvaradest Jäämere ääres.

Moissejev mainis ka Soomet ja Rootsit, mis pole NATO riigid, aga mis samuti suurendavad sõjalist aktiivsust Jäämere ääres. Moissejevi väitel on märgata, et sõjalist aktiivsust suurendavad Jäämere ääres riigid, mis pole NATO liikmed, kaasa arvatud Soome ja Rootsi.

Moissejevi sõnul on Venemaa sunnitud ohtudest tulenevalt välja ehitama oma kaitsevõimekuse Jäämere piirkonnas. Venemaa on ühtlasi suurendanud oma sõjalisi õppusi Jäämere ääres. Hiljuti võttis Venemaa kasutusele lahingu-jäälõhkuja, et suurendada oma võimekust Jäämerel. Jäälõhkuja Ivan Papanin suudab liikuda läbi 150 cm paksuse jää ja selle relvastusse kuuluvad tiibraketid ning 76,2 mm kuulipildujad. Laev on baasiks Ka-27 allveelaevatõrjekopteritele ning kahele Raptor klassi kiirkaatrile.

Lääne hinnangute kohaselt on Jäämerel avanenud seoses jää sulamisega hiiglaslikud maapõuevarud, sealhulgas 90 miljardit barrelit naftat, 1,7 triljonit kuupmeetrit maagaasi ja 44 miljardit barrelit vedelgaasi. Moskva on taotlenud ÜRO-lt luba oma piiri ääres nende maavarade kasutamiseks.

Kremlin commander warns war with West could break out with over Arctic

Head of Russian Northern Fleet has warned NATO countries risk war over Arctic Vice-Admiral Alexander said NATO should ‘keep out’ of mineral-rich polar areas Moiseev warned that Western military exercises in region had greatly increased It comes as Putin ordered reopening of military bases along Russia’s Arctic coast The risk of war in the Arctic involving Russia and NATO is rising, claimed a top Kremlin commander.

Kommentaarid
(Külastatud 994 korda, 1 külastust täna)