Värske Soome peaminister ei oska kinnitada ISIS-e naiste kojutoomist lähipäevil

Soome värske peaminister Sanna Marin ütles täna, teisipäeva õhtul, et ei oska kinnitada ISIS-e naiste kojutoomist Süüriast lähipäevil.

Soome Yle-l on kindlatest allikatest andmed selle kohta, et Soomes on asutud aktiivselt tegutsema Soome kodanikest ISIS-e naiste ja laste kojutoomise nimel Süüriast al-Holi laagrist. Selleks tellitakse tšarter-lennud Iraagist. Kurdi võimudele on antud ülesanne toimetada soomlased Süüria-Iraagi piirile. Nüüd oodatakse, millal see juhtuma hakkab.

Sanna Marinilit küsiti, kas soomlased tuuakse koju lähipäevil ja Marin vastas, et seda peab küsima välisminister Pekka Haavisto käest. Marin kinnitas, et valitsus pole sel teemal otsust teinud.

Põlissoomlased on lubanud homme teha parlamendis sel teemal järelpärimise. Sama kaaluvad koonderakonna esindajad.

Pääministeri Marin A-studiossa: En voi vahvistaa tietoja al-Holin kotiutuksista

Pääministeriksi tiistaina valittu Sanna Marin (sd.) ei voinut vahvistaa Ylen saamia tietoa al-Holin leirin suomalaisten kotiuttamisesta lähiaikoina. Marin vetosi siihen, että oli toiminut pääministerinä vasta tunteja, eikä hänellä ollut asiasta tarpeeksi tietoa. Ylen saamien tietojen mukaan Suomi pyrkii aktiivisesti tuomaan al-Holin-leirillä olevat suomalaiset naiset ja lapset kotiin.

Kommentaarid
(Külastatud 377 korda, 1 külastust täna)